Haarlemmer (54) mishandeld in steeg: signalement daders bekend

Algemeen
De man werd mishandeld in de Cornelissteeg in Haarlem.
De man werd mishandeld in de Cornelissteeg in Haarlem. (Foto: Google Street View)

HAARLEM - Afgelopen donderdagavond 19 november is een 54-jarige Haarlemmer na het winkelen mishandeld. Dat gebeurde in de Cornelissteeg. De politie zoekt getuigen van het incident en heeft het signalement van de daders gedeeld.

Rond 20.45 uur donderdagavond liep de Haarlemmer over de Grote Houtstraat in de richting van het Houtplein. Hij had inkopen gedaan en droeg een paar plastic draagtassen. Ter hoogte van de Cornelissteeg werd hij ingesloten door een groepje van vijf jongens, die hem de steeg in werkten. 

Mishandeling Haarlem

In de steeg werd het slachtoffer meerdere malen geslagen en geschopt. De inkopen die hij had gedaan werden bekeken en vervolgens vernield. Op deze manier werd het slachtoffer langere tijd vastgehouden. “Opvallend was dat één van de daders steeds het woord deed”, aldus de politie.

Uiteindelijk kon het slachtoffer vluchten richting de Gierstraat.

Mishandeling Haarlem: signalement daders

De politie stelt een onderzoek in naar het incident en de identiteit van de jongeren.

De daders hebben volgens de politie het volgende signalement:
Dader 1:-Rond de 16 a 17 jaar oud-Licht getint-Opgeschoren zwart haar.-Donker rode Nike sportschoenen met witte strepen.-Donkere broek-Iets lichtere jas.
Dader 2:-Rond de 20 jaar oud-Opgeschoren zwart haar met krulletjes bovenop-Getint, iets donkerder als jongen 1-Donkere spijkerbroek-Donkere schoenen-Softgel jasje donkerblauw van kleur met iets wits op de borst

Van de overige daders is geen signalement bekend.

Iets gezien of komt het signalement van de daders je bekend voor? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem kan ook via het nummer 0800-7000.