Supermarkten Haarlem: tot 22.00 uur open met kerst en oud & nieuw

Algemeen
Supermarkten mogen per december op zon- en feestdagen langer open zijn.
Supermarkten mogen per december op zon- en feestdagen langer open zijn. (Foto: Pixabay)

HAARLEM - Goed nieuws voor iedereen die met kerst en oud en nieuw nog last minute een boodschap nodig heeft: vanaf december mogen supermarkten namelijk ook op zon- en feestdagen tot 22.00 uur open zijn. 

Voorheen mochten supermarkten maximaal tot 20.00 uur open zijn op zon- en feestdagen. Ook nieuw is de verruimde opening van supermarkten op kerstavond (van 19.00 uur naar 22.00 uur). 

“Dit jaar is het extra belangrijk om de drukte in winkels en winkelgebieden zoveel mogelijk te spreiden”, zo laat de gemeente Haarlem weten. “Want ook in december blijft het belangrijk om afstand te houden en niet naar drukke plekken te gaan.”

Supermarkten Haarlem: nieuwe toegestane openingstijden

Dit zijn de nieuwe toegestane openingstijden per 1 december:

Maandag t/m zaterdag, waaronder 24 december en 31 december: van 6.00 tot 22.00 uur.

Zondagen, Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag, Nieuwjaarsdag: van 10.00 tot 22.00 uur.

Verruimde openingstijden winkels

Ook andere winkeliers (die normaal al ruimere openingstijden mogen hanteren als zij dat willen) mogen langer open zijn dan normaal, namelijk tot 20.00 uur, aldus de huidige noodverordening. “Gemeente Haarlem: “Gelet op het belang van bezoekersspreiding willen we winkeliers vragen om in december, waar mogelijk, gebruik te maken van deze mogelijkheid.”

Vanaf 2 januari 2021 gelden de reguliere openingstijden weer. 

Let op! De verruimde openingstijden zijn toegestaan, niet verplicht voor winkeliers en supermarkten. Check voor meer informatie de gemeentewebsite.