Haarlemse bouwvakker twee keer in één nacht dupe van misdrijf

Algemeen
Een bouwvakker werd dit weekend twee keer slachtoffer van een misdrijf in één nacht.
Een bouwvakker werd dit weekend twee keer slachtoffer van een misdrijf in één nacht. (Foto: Rodi Haarlem)

HAARLEM - Een 59-jarige bouwvakker uit de Volhardingstraat werd in de nacht van zaterdag op zondag twee keer slachtoffer van een misdrijf. 

Eerst werd de bouwvakker even na 2.00 uur opgeschrikt door een luide knal. Toen hij buiten ging kijken bleek dat de voorruit van zijn bestelbus door zwaar vuurwerk was vernield. Patrouillerende agenten zagen in de omgeving een 58-jarige man uit Haarlem fietsen, die opviel door zijn bivakmuts. Hij is aangehouden en wordt verdacht van het afsteken van het vuurwerk. Het slachtoffer deed aangifte van de vernieling.

Even later was het opnieuw raak toen buren van de bouwvakker een opvallend geluid hoorden. Het bleek een schuifdeur van dezelfde bestelbus, die door de ontploffing niet meer op slot kon. Een man was bezig gereedschap uit de bus te halen. 

Na onderzoek is een 40-jarige Haarlemmer aanhouden. Ook hij is ingesloten in het politiebureau. Onderzocht wordt of beide mannen en misdrijven verband houden met elkaar. Het slachtoffer moest opnieuw aangifte doen, dit keer van diefstal. Hij kreeg wel direct het gestolen gereedschap terug.