Werkzaamheden Generaal Spoorlaan: omleidingsroute & meer

Algemeen
Werkzaamheden Generaal Spoorlaan: dit moet je weten.
Werkzaamheden Generaal Spoorlaan: dit moet je weten. (Foto: Google Street View)

HAARLEM - De rijweg en de stoep van de Generaal Spoorlaan in Haarlem-Noord zijn oud en het riool moet vervangen worden. Met de buurt is nagedacht over een nieuwe inrichting van de straat. Maandag startten de werkzaamheden.

De Generaal Spoorlaan wordt ingericht als een fietsstraat met een maximum toegestane snelheid van 30 kilometer per uur. De openbare ruimte tegenover de winkels wordt een meer comfortabel en groen verblijfsgebied. Door de aanpassingen krijgt het gebied een rustiger en overzichtelijker verkeersbeeld.

Fase Marsmanplein – Reggestraat

De werkzaamheden worden uitgevoerd in vier fases, zodat niet de hele straat in een keer is afgesloten.

Fase 1a startte maandag 30 november en duurt ongeveer tot eind februari 2021. Deze fase loopt van de ingang van de parkeergarage Marsmanplein tot de Reggestraat.

Omrijden via Jan Gijzenkade en Rijksstraatweg

Tijdens de werkzaamheden geldt er een omleidingsroute via de Jan Gijzenkade en de Rijksstraatweg. Tijdens de werkzaamheden zijn de woningen/panden altijd bereikbaar met loopplanken.

Fietsers kunnen via een straat verderop in de wijk fietsen. Meer informatie over de werkzaamheden Generaal Spoorlaan vind je op de gemeentewebsite.