UPDATE

Kerstsamenzang 2020: live te volgen

Algemeen
Kerstsamenzang 2020 gaat door!
Kerstsamenzang 2020 gaat door! (Foto: Martijn Bevelander)

HAARLEM - Het is voor menig Haarlemmer hét muzikale hoogtepunt van het jaar: de silent disco en Kerstsamenzang in de binnenstad. Hoewel de Grote Markt dit jaar leeg zal blijven, is er wel een alternatief programma bedacht.

“Normaal komen er alleen al 1500 mensen naar de Bavo op de Grote Markt op 24 december. Dit jaar mag dat niet vanwege corona, maar we wilden toch de mensen een warm gevoel geven”, vertelt organisator Martijn Bevelander, die afgelopen zomer ook al voor een alternatieve Haarlem Jazz zorgde, aan het Haarlems Nieuwsblad.

Terugblik op 3 jaar Kerstsamenzang

De silent disco wordt vanzelfsprekend geschrapt, maar de kerkdienst gaat dit jaar wel door, maar dan met maximaal 30 mensen. “Verder worden er lichtjes door de stad heen verspreid en blikken we met onder meer Mick Harren en Roel van Velzen terug op de afgelopen drie jaar Kerstsamenzang.” Die compilatie wordt van tevoren opgenomen, de rest van het programma is live, aldus Bevelander. “Mensen kunnen dus uit volle borst vanuit hun huiskamer meezingen.”

Livestream Kerstsamenzang

Op 24 december volg je vanaf 20.00 uur het programma van de Kerstsamenzang hier, live.

Ook kan iedereen vanaf 23.00 uur de kerkdienst in de Sint Bavo live volgen via onder andere Kerstsamenzang.nl. Daarna, om middernacht, wordt samen met de kerstband teruggeblikt op het coronajaar en de afgelopen jaren Kerstsamenzang.

kerstsamenzang 2020 haarlem
De Kerstsamenzang 2020 gaat door! - Martijn Bevelander