Kerstkaartenactie Reinalda: ‘Dubbele winst!’

Algemeen
De kerstkaartenactie van Valerie blijkt een groot succes. Om privacyredenen zijn de namen op de kaarten geanonimiseerd.
De kerstkaartenactie van Valerie blijkt een groot succes. Om privacyredenen zijn de namen op de kaarten geanonimiseerd. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - ‘Dubbele winst!’ Zo omschrijft de Haarlemse Valerie Van Den Hende, die Nederlandse lessen verzorgt voor anderstaligen, haar kerstkaartenactie.

Bij de actie schreven de INTK-cursisten, veelal statushouders en huwelijksmigranten, een kerstkaart, special gericht aan bewoners van het Reinaldahuis.

Maar liefst tien handgeschreven kerstkaarten werden door de cursisten van Valerie verstuurd. Voor hen een goede oefening, voor de bewoners van het Reinaldahuis een welkome verrassing.

Nieuwe vriendschap

Valerie: “De cursisten zijn pas in september begonnen met Nederlands leren. Sommige cursisten schreven hun adres op de kaart en hopen op een antwoord. Én het begin van een vriendschap met een oudere!”

Volgens Valerie, die haar beroep omschrijft als het mooiste van de wereld, waren de bewoners van het Reinaldahuis blij verrast. Zij gaan nu een antwoord sturen naar de cursisten die hun adres op de kaart gedeeld hadden.