UPDATE

Eerder vaccineren: vanaf 15 januari in regio Kennemerland

Algemeen
Vanaf 15 januari wordt er o.a. bij de XL-teststraat bij Schiphol gevaccineerd.
Vanaf 15 januari wordt er o.a. bij de XL-teststraat bij Schiphol gevaccineerd. (Foto: GGD Kennemerland)

HAARLEM - De eerste vaccinaties in de regio Kennemerland vinden niet vanaf 18 januari, maar vanaf 15 januari plaats: eerder dan gepland dus. Dat bevestigt de GGD Kennemerland.

Kennemerland is een van de 22 regio’s waarin eerder gevaccineerd gaat worden. In Haarlem komt voorlopig geen vaccinatielocatie, wel kun je je laten vaccineren bij Schiphol en in Amsterdam. 

“Zorgmedewerkers worden via een brief van hun werkgever uitgenodigd voor de vaccinatie”, aldus de GGD Kennemerland. Na het vaccineren van de zorgmedewerkers vaccineert GGD Kennemerland de groep 18 tot 60-jarigen. De GGD dient verder als vangnet voor andere doelgroepen.

Vaccinatieplan

Ook werd vandaag het vaccinatieplan gepresenteerd. Daaruit blijkt volgens RTL dat in principe iedereen in Nederland in september van dit jaar nog gevaccineerd zou moeten zijn.

Uitnodiging corona vaccin vanaf 4 januari

Zorgmedewerkers van verpleeghuizen en verzorginstellingen ontvangen als eerste een uitnodiging voor de COVID-19 vaccinatie. Vanaf vandaag, 4 januari, kunnen zij telefonisch een afspraak inplannen bij de vaccinatielocaties.  

Vaccineren gebeurt tussen 8.00 en 20.00 uur. Zo’n 2000 mensen zullen de afspraken gaan inplannen. Gezocht wordt nog naar meer prikmedewerkers om de verwachte drukte de komende tijd te kunnen opvangen.

Medewerkers acute zorg inenten

Eerder werd bekend dat mensen die acute zorg bieden, ook snel zullen worden ingeënt. Vooralsnog lijken zij terecht te kunnen in diverse ziekenhuizen in het land. Later wordt hier meer over bekendgemaakt. 

Tekst gaat door onder de foto

vaccinatie corona ggd kennemerland
De eerste 25 locaties voor het coronavaccin. - GGD GHOR

Vaccinatie locatie Haarlem: ‘mogelijk later’

“Voorlopig komt er geen vaccinatielocatie in Haarlem“, liet de GGD Kennemerland al eerder weten aan het Haarlems Nieuwsblad. “Mocht het straks, als de rest van Nederland aan de beurt is, nodig zijn, dan sluit ik niet uit dat er in de regio vaccinatiepunten bij komen”, aldus GGD-woordvoerder Harm Groustra.

Geen tweede snelteststraat Haarlem

Groustra geef ook aan dat er voorlopig geen nieuwe corona snelteststraat in Haarlem komt. “De huidige testlocaties in Haarlem, Vijfhuizen en Schiphol, hebben vooralsnog genoeg capaciteit.”

Locatie vaccinaties Schiphol

Het vaccineren in de 1e fase vindt plaats in hal A op het parkeerterrein P4 van Airport Amsterdam Schiphol, Loevesteinserandweg, 1171 PK Badhoevedorp waar nu ook de XL-teststraat is geplaatst.