Meldpunt Toeslagenaffaire voor 111 Haarlemse ouderparen

Algemeen
Meldpunt Toeslagenaffaire voor 111 Haarlemse ouderparen.
Meldpunt Toeslagenaffaire voor 111 Haarlemse ouderparen. (Foto: Rodi Haarlem)

HAARLEM - Ben je een van de 111 Haarlemse ouderparen die gedupeerd zijn geraakt in de zaak rond de toeslagenaffaire? De gemeente Haarlem richt een meldpunt in voor gedupeerden van de kinderopvangtoeslagen. 

Toeslagenaffaire: financiële compensatie

Landelijk zijn duizenden ouders getroffen door de problemen met kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst/Toeslagen compenseert hen daar financieel voor. Maar voor wie in de problemen is geraakt is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom wonen, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen.

Toeslagenaffaire: gedupeerd? Meld je bij de gemeente

De Belastingdienst heeft aangegeven dat in Haarlem 111 ouderparen gedupeerd zijn. De Belastingdienst mag vanwege privacywetgeving de contactgegevens van deze mensen niet doorgeven. En dus kan de gemeente pas helpen als gedupeerden zichzelf melden.

Tekst gaat verder onder de foto

toeslagenaffaire toeslagen kinderopvangtoeslag
Gedupeerde Haarlemmers kunnen zich melden bij de gemeente. (Foto: Pexels)

Deze ouders kunnen zich melden bij de gemeente. De gemeente heeft geld gekregen om de komende drie jaar ouders te ondersteunen. Dit toegezegde bedrag is niet het geld waarmee de Belastingdienst de ouders compenseert of ontstane schulden kan oplossen. De Belastingdienst zelf – en dus niet de gemeente - keert de compensatie uit aan de gedupeerde ouders. De gemeente kan ouders wel te woord staan over de problemen waarin ze terecht zijn gekomen door de Toeslagenaffaire. Waar mogelijk biedt de gemeente hulp of begeleiding naar instanties of organisaties die jou als ouder verder kunnen helpen.

Meldpunt Toeslagenaffaire gemeente Haarlem

Dit meldpunt is te bereiken via het algemene nummer van de gemeente 14 023. Geef aan de telefoon aan dat je belt voor het meldpunt kinderopvangtoeslagen. Dan word je (op werkdagen) binnen 24 uur teruggebeld. Mailen kan ook: toeslagenaffaire@haarlem.nl (let op: vermeld hierbij je telefoonnummer!).