Rellen Haarlem: burgemeester wijst deze 4 risicogebieden aan

Algemeen
De 4 veiligheidsrisicogebieden.
De 4 veiligheidsrisicogebieden. (Foto: Gemeente Haarlem)

HAARLEM - Vanwege nieuwe aankondigingen van ongeregeldheden in de stad, heeft burgemeester Wienen nu in totaal 4 gebieden aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Hier mag preventief gefouilleerd worden waar nodig.

Het gaat om winkelcentrum Marsmanplein en omgeving, het centrum, Europawijk en winkelcentrum Schalkwijk, en winkelcentrum Beatrixplein en omgeving.

Rellen Haarlem: kaart risicogebieden

Op onderstaande kaarten staan de risicogebieden aangegeven (tekst gaat hieronder door):

veiligheidsrisicogebied haarlem rellen avondklok

veiligheidsrisicogebied haarlem rellen avondklok

veiligheidsrisicogebied haarlem rellen avondklok

veiligheidsrisicogebied haarlem rellen avondklok

Burgemeester Wienen: “Het moge duidelijk zijn dat deze mate van geweld en verstoring van de openbare orde op geen enkele wijze geoorloofd is. De politie zal dan ook hard ingrijpen. Ik roep dringend op: blijf thuis, doe niet mee, ga ook niet kijken. Niemand is blij met corona of een lockdown en deze lastige periode duurt lang, maar de consequenties van een strafblad duren nog veel langer.”

Ook de Haarlemse gemeenteraad roept de Haarlemmers op om rustig te blijven. “Het is belangrijk dat we contact houden en het gesprek aangaan over corona, maar er is geen ruimte voor enige vorm van geweld.”

Maandagavond liep het met name in Schalkwijk flink uit de hand bij coronaprotesten. Hierbij werden onder meer journalisten en hulpdiensten met stenen bekogeld. Na de rellen in Haarlem zijn vooralsnog 14 mensen aangehouden.

Burgemeester Jos Wienen roept Haarlemmers dringend op thuis te blijven.