Liveblog rellen Haarlem: avond rustig verlopen

Algemeen
In Haarlem bleef het dinsdagavond rustig.
In Haarlem bleef het dinsdagavond rustig. (Foto: Mexx van der Lieuw - Regio12media.nl)

HAARLEM - Ondanks de dringende oproep van Haarlemse burgemeester Wienen aan relschoppers om vanavond thuis te blijven, zijn er vroeg op de avond - nog voor de avondklok ingaat - al ongeregeldheden ontstaan. Volg hier alle gebeurtenissen live.

Update 22.02 uur

Ondanks de geruchten die dinsdag overdag via sociale media verspreid werden, is het dinsdagavond rustig gebleven in Haarlem.

Update 19.50 uur

Er rijdt preventief veel politie rond in de stad. Ook de ME is gearriveerd. Een aantal mensen, vooral rond de Lidl in Schalkwijk, is door de politie gecontroleerd volgens een getuige.

In Opsporing Verzocht, om 21.20 uur op NPO 1, worden straks de eerste beelden van de relschoppers van afgelopen dagen getoond.

Update 19.22 uur

Rond 19.00 uur dinsdagavond doen verschillende twitteraars melding van een helikopter boven de stad. Ook rijden politiebussen rond en zouden jongeren zich volgens ooggetuigen hebben verzameld op het Beatrixplein. 

Inmiddels hebben diverse Haarlemse ondernemers al voorzorgsmaatregelen genomen door hun zaak dicht te timmeren. Zo hebben Peggy en haar team van De Eethut aan het eind van de middag nog snel de ruimte leeggehaald en het raam ervan dichtgetimmerd. (tekst gaat door onder de foto)


(foto: De Eethut)

"Het eten en drinken in de tassen en bakken staat er wel nog. Dus ik hoop dat er niks gebeurt, anders hebben we morgen echt een megaprobleem."

Rellen Haarlem: 4 risicogebieden

Vanwege nieuwe aankondigingen van ongeregeldheden in de stad, heeft burgemeester Wienen nu in totaal 4 gebieden aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Hier mag preventief gefouilleerd worden waar nodig.