Bevrijdingspop 2021 definitief van de baan

Uitgaan
Bevrijdingspop 2017, hopelijk volgend jaar weer een fysieke editie.
Bevrijdingspop 2017, hopelijk volgend jaar weer een fysieke editie. (Foto: Ewoud Koster)

HAARLEM - Bevrijdingspop Haarlem vindt misschien dit jaar niet plaats in de Haarlemmerhout: je kunt op 5 mei wél online gaan genieten van het bevrijdingsfeest.

Deze dag wordt er een online festival georganiseerd via Bevrijdingspop.nl.

“De beslissing om Bevrijdingspop Haarlem 2021 volledig online te organiseren, ligt in lijn met de beperkende overheidsmaatregelen vanwege corona”, zo meldt de organisatie. “Na de digitale editie van vorig jaar heeft de organisatie van Bevrijdingspop Haarlem samen met haar partners diverse mogelijkheden onderzocht, zoals een 1,5-meter festival en livestreams vanuit een coronavrije ‘bubbel’. Helaas moeten we nu concluderen dat de geschetste routekaart het niet toelaat op 5 mei 2021 met een festivalpubliek bij elkaar te komen.”

Bevrijdingspop Haarlem: festivalsfeer

Over de invulling van Bevrijdingspop Haarlem 2021 wordt momenteel nagedacht. Bernt Schneiders, voorzitter Stichting Bevrijdingspop: “We streven naar een online streaming-editie met een festivalsfeer, energiek en met veel muziek. Natuurlijk besteden we ook veel aandacht aan het thema vrijheid. Daarnaast worden opties zoals uitzendingen via regionale tv en radio onderzocht.”

Tekst gaat door onder de foto

bevrijdingspop haarlem
Dit jaar een leeg veld op 5 mei. - Rowin van Diest

Er vinden op 5 mei geen outdoor liveoptredens plaats volgens de organisatie. “Mogelijk worden er wel enkele optredens gestreamd vanuit elders in de stad. Ook zenden we op 5 mei eerder opgenomen optredens van Haarlemse artiesten uit, vanaf markante plekken in en rond Haarlem.”

Bevrijdingspop Haarlem: activiteiten op locatie

Naast het online programma vinden er rondom Bevrijdingspop Haarlem 2021 ook enkele lokale activiteiten plaats. “Deze voldoen aan de coronarichtlijnen en brengen geen mensenmassa’s op de been. Denk aan de Vrijheidswandeling langs locaties met een link naar de Tweede Wereldoorlog of de Corridor van de Vrijheid, waarbij verzetshelden worden geëerd met banieren boven de winkelstraten.”

Bevrijdingspop Haarlem: programma 

Het programma van Bevrijdingspop Haarlem 2021 wordt op een later moment bekendgemaakt.