UPDATE

Code Geel: ‘verraderlijk glad’ in Haarlem, GGD-locaties tot 12 uur dicht, treinverkeer rijdt

Algemeen
Pas op, maandag kan het nog verraderlijk glad zijn in Haarlem!
Pas op, maandag kan het nog verraderlijk glad zijn in Haarlem! (Foto: Rodi Haarlem)

HAARLEM - Het KNMI heeft voor maandag opnieuw Code Rood afgegeven. Inmiddels geldt voor Noord-Holland Code Geel. In Haarlem is het maandagochtend nog spekglad op veel plekken, en de teststraat/vaccinatielocatie van de GGD op Schiphol opent later, namelijk om 12.00 uur. Het treinverkeer in en rond Haarlem ondervindt vooralsnog geen problemen.

"Met uitzondering van het zuidwesten is er vanochtend op uitgebreide schaal kans op verraderlijke gladheid als gevolg van ijzel", zo waarschuwt het KNMI.

Code Geel: spekglad in Haarlem

"De verraderlijke gladheid zal in de loop van de ochtend van het zuidwesten uit verdwijnen, in het noordoosten gebeurt dat aan het begin van de middag. Verder is er in het hele land, vooral op lokale wegen, nog aanhoudende gladheid door sneeuwresten. Ook na de ijzel kan dit nog enige tijd het geval zijn."

Tekst gaat door onder de tweets

Code Geel: GGD locatie Schiphol later open

Ook GGD heeft maatregelen getroffen. Zo zijn landelijk - en dus ook in Kennemerland - de vaccinatie en coronatest locaties dicht tot 12.00 uur. Zo ook de XL-straat op Schiphol. "GGD Kennemerland doet er alles aan om alle mensen die een afspraak hebben voor een test of vaccinatie op zondagavond 14 februari en maandagochtend 15 februari te bellen."

GGD: 'Voel je niet verplicht de weg op te gaan'

De GGD Kennemerland geeft verder aan het te begrijpen als mensen die later op de dag een afspraak hadden, toch niet de straat op durven. "Wie zich ongemakkelijk voelt om naar een test- of vaccinatielocatie te gaan wordt gevraagd contact op te nemen met het GGD call-centrum waar eerder de afspraak mee is gemaakt om de afspraak te verzetten. Mocht het vanwege mogelijke lange wachttijden of andere omstandigheden niet lukken het call-centrum te bereiken, kan hierover ook later nog contact op worden genomen met de GGD. Niemand moet zich op dit moment verplicht voelen om de straat op te gaan."

Vanaf deze week krijgen medewerkers in de langdurige zorg het AstraZeneca-vaccin. GGD Kennemerland: "Er is in de rest van de week nog voldoende ruimte om verplaatste afspraken van maandag op te vangen. Er zijn diverse voorzorgsmaatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat de veiligheid van inwoners en werknemers op de geopende locaties gegarandeerd is. We zetten op alle locaties extra personeel in om te strooien tegen gladheid en het verkeer in goede banen te leiden."