PeperZout: ‘Hopelijk binnen 4 maanden weer open’

Algemeen
Zekai: 'We streven ernaar over vier maanden weer open te gaan'
Zekai: 'We streven ernaar over vier maanden weer open te gaan' (Foto: PeperZout)

HAARLEM - De broers Zekai en Zeki Aksoy zagen vorige week vrijdag hun droom in duigen vallen toen hun geliefde restaurant PeperZout aan het Marsmanplein in vlammen opging. Het Haarlems Nieuwsblad sprak de ondernemers, die goede hoop hebben binnen vier, of in elk geval zes maanden weer open te gaan.

“Dát we doorpakken, is zeker”, zo benadrukt Zekai meermaals als we hem telefonisch spreken. Hij en zijn broer zijn een week na de brand nog volop bezig met het opnemen van de schade.

PeperZout: ‘Alles is verwoest’

De brand bij PeperZout begon vorige week vrijdag 12 februari in de spoelkeuken van het restaurant en verspreidde zich in zo’n rap tempo, dat al snel duidelijk werd dat niets meer kon worden gered. “Alles is verwoest. Sterker nog, we weten niet eens zeker of het pand wel kan blijven staan of dat ook dat vanaf nul moet worden heropgebouwd”, aldus een aangeslagen Zekai. “Dat is nu de grootste vraag, naast dat we willen weten hoeveel geld het ons gaat kosten.”

Ook personeel in onzekerheid

Ook voor het personeel van PeperZout is het voorlopig nog koffiedik kijken. “Hopelijk kunnen we al onze medewerkers (zo’n zeven in totaal, red.) een tijdelijke WW-uitkering aanbieden, maar ook dat wordt op dit moment nog uitgezocht.”

‘PeperZout hopelijk over 4 maanden weer open’

De gesprekken met de verzekeraars zijn inmiddels in volle gang. Intussen worden de ondernemers overspoeld door niet alleen hartverwarmende reacties, maar ook een berg aan donaties om PeperZout zo snel mogelijk weer op de been te helpen.

Op het moment van schrijven staat de teller al bijna op 11.000 euro. “Dat klinkt als veel geld, maar alleen al een oven is 10.000 euro. Daarom zijn we extra dankbaar voor elke cent die gedoneerd wordt. Met de giften kunnen we bijvoorbeeld weer nieuwe tafels en stoelen kopen en menukaarten laten drukken. We streven ernaar over vier maanden weer open te gaan, al lijkt zes maanden realistischer. In elk geval komen we terug, en alle steun die we nu krijgen geeft ons het vertrouwen dat we er straks weer een groot succes van gaan maken.”

Ook doneren?

Wie zijn of haar steentje bij wil dragen, kan een donatie storten via onder meer deze link.