Dier van de Week: Kat Bobo

Algemeen
Word jij Bobo's nieuwe baasje?
Word jij Bobo's nieuwe baasje? (Foto: Dierentehuis Kennemerland)

REGIO - Ook in onze regio wachten er nog veel asieldieren op een nieuw, warm thuis. Wekelijks zet het Haarlems Nieuwsblad een van deze dieren in de schijnwerpers, in de hoop snel een nieuw onderkomen voor hem of haar te vinden. Deze week: kat Bobo.

Graag wil ik me even voorstellen: mijn naam is Bobo, een mooie grote kater van 11 jaar. Volgens mij ben ik enorm gezellig en ik ben dan ook graag onder de mensen. Af en toe lig ik lekker knus op schoot en vind ik het ook nog leuk om samen te spelen. Soms kan ik even een geintje uithalen door vanaf de kast pardoes in je nek te springen. Ik geloof dat ze dat nu in de winter minder erg vinden dan in de zomer....

Fijn huisje gezocht

Het is een nogal gênant maar op dit moment heb ik een beetje een kale kont. Dat ziet er niet heel charmant uit moet ik zeggen. De verzorgers en de dierenarts stonden hierover te praten waar ik bij was. Mijn vacht daar moet wel weer terug komen maar ze weten nog niet helemaal waarom het nu kaal is. Er kunnen verschillende oorzaken zijn. Ik was in mijn vorige huisje niet echt gelukkig door de andere dieren die daar waren. Dat maakte me een beetje gestrest en dat zou de oorzaak van die kale billen kunnen zijn. Maar het kan ook komen omdat ik niet tegen bepaalde voedingsstoffen kan en daar jeuk van krijg. Daarom krijg ik nu rauwe voeding (zoals een echte tijger hoort te eten) en dat vind ik heerlijk! Ook krijg ik nu tabletten om de jeuk wat te verlichten.

Hoewel de mensen hier echt heel aardig zijn ben ik toch snel op zoek naar een fijn huis voor mezelf! Hier droom ik toch wel van:
- mensen die regelmatig thuis zijn (ook na de corona..)
- mensen die het niet erg vinden dat ik nu een beetje kale billen heb en er samen met de mensen van het Dierentehuis achter willen komen hoe dat nou toch komt
- mensen met een tuin en zonder andere dieren in huis.

Afspreken?

Herken je je in mijn droomlijstje? Maak dan een afspraak en kom langs!

Dierentehuis Kennemerland
Keesomstraat 5
2041 XA Zandvoort

Dier van de Week