Joris Nooij BUUV van het Jaar 2020

Algemeen
Joris tijdens de uitreiking via Zoom.
Joris tijdens de uitreiking via Zoom. (Foto: BUUV Haarlem)

Joris Nooij BUUV van het Jaar 2020

HAARLEM - Er waren in totaal 11 BUUV’en van de Maand voor de jaarlijkse verkiezing genomineerd. Ze danken hun nominatie aan de bijzondere manier waarop ze zich hebben ingezet voor anderen via BUUV.

Joris gekozen uit 11 BUUV'ers van de Maand

Alle namen zaten in de hoge BUUV-hoed en wethouder Marie-Thérèse Meijs (Zorg, Welzijn en Volksgezondheid) heeft de uiteindelijke ‘BUUV van het Jaar 2020’ uit de hoge hoed getrokken.

Wat doet Joris?

Pakketten van de voedselbank bij mensen thuisbezorgen, BUUV'en naar het ziekenhuis brengen, mensen met rolstoel van huis naar het da Vinciplein brengen, hondjes uitlaten, tuintjes opknappen, gordijnrails bevestigen, lampen ophangen, kastjes in elkaar zetten en ga zo maar door!

Elkaar leren kennen

Joris (42 jaar): “Sinds een paar jaar woon ik in Haarlem en een tijdje geleden heb ik me aangesloten bij BUUV. Het is een perfecte manier om Haarlem én Haarlemmers te leren kennen", zo vertelt Joris.

"In eerste instantie ben ik begonnen met klussen in de tuin bij verschillenden mensen, ik hou van tuinieren en rommelen. Normaal gesproken komen we elke woensdag met een groep bij elkaar in het Ontmoetingscentrum Da Vinci. En er worden al mooie plannen gemaakt voor als alles weer een beetje bij het oude is. Bijvoorbeeld met onze woensdagochtendclub, inclusief rolstoelen, een dagje naar zee. Dat is toch heel leuk om samen naar uit te kijken!”

Het hele verhaal van Joris lees je op Haarlem.buuv.nu/inspiratie/buuv-van-de-maand-maart-2.