UPDATE

Vaccinatiestraat Haarlem 15 maart open

Algemeen
Het Kennemer Sportcenter wordt per 15 maart de eerste vaccinatielocatie van Haarlem.
Het Kennemer Sportcenter wordt per 15 maart de eerste vaccinatielocatie van Haarlem. (Foto: Google Street View)

HAARLEM - De eerste vaccinatiestraat van Haarlem opent op 15 maart de deuren. Dat bevestigt de GGD Kennemerland tegenover Rodi Haarlem/het Haarlems Nieuwsblad.

“Wanneer mogelijk openen we zelfs al eerder”, aldus de GGD. Op dit moment wordt het Kennemer Sportcenter ingericht als eerste vaccinatie locatie van Haarlem. Ook kunnen Haarlemmers zich hier laten testen op corona. Nu is de XL-straat op Schiphol de dichtstbijzijnde vaccinatielocatie/teststraat. 

Vaccineren Haarlem: 1000 prikken per dag

De capaciteit van de vaccinatie locatie in het Kennemer Sportcenter is duizend prikken per dag. “Meer vaccins zijn er op dit moment nog niet beschikbaar”, legt GGD-woordvoerder Harm Groustra uit.

De eerste mensen worden vanaf deze week ingepland op de Haarlemse locatie.

Vaccinatielocatie Haarlem: betere bereikbaarheid

Bert van de Velden, Directeur Publieke Gezondheid GGD Kennemerland: “Wanneer er in de nabije toekomst meer vaccins beschikbaar komen, is het van belang dat er meerdere vaccinatielocaties over de regio verspreid staan om zo efficiënt en doelmatig mogelijk te kunnen vaccineren. Voor inwoners moet het gemakkelijk zijn een locatie te bereiken. Daarom streven we er naar de bereikbaarheid gelijkwaardig over de regio te verdelen.”

vaccinatie locatie haarlem
Nu moeten Haarlemmers nog naar Schiphol voor een coronatest of coronavaccin. (foto: Rowin van Diest)