UPDATE

Terrassen open? Haarlemse Spaarne66 zet terras buiten: ‘Laat horeca onderdeel zijn van de oplossing’

Algemeen
Spaarne66: Er gaat nu zoveel meer kapot dan dat er gered wordt.'
Spaarne66: Er gaat nu zoveel meer kapot dan dat er gered wordt.' (Foto: Mexx van der Lieuw / Regio12media.nl)

HAARLEM - In zo goed als heel Nederland zijn vandaag, op 2 maart, diverse terrassen buiten neergezet door de horeca. De actie is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland. Ook Spaarne66 wil een signaal afgeven.

In de stad doen de meeste horecazaken niet mee aan het Haarlemse terrassen protest, maar Spaarne66 wel. “Er gaat nu zoveel meer kapot dan dat er gered wordt.” 

Op Facebook laat Spaarne66 dinsdag weten uit alle macht te proberen positief te blijven.

Haarlemse horeca: dubbel gevoel

“We zitten hier te mens-erger-je-nieten”, zo schrijft de zaak op het platform. “De eerste zonnestralen zijn noodzakelijk voor het gemoed van het hele land, maar wij hebben een dubbel gevoel, want wij kunnen niet open, terwijl we dat wel keurig mét de nodige richtlijnen zouden kunnen.” 

Tekst gaat door onder de foto

terras haarlem protest actie spaarne66
Mexx van der Lieuw / Regio12media.nl

Terrassen Haarlem: ‘Zoveel meer kapot’

Waarom mogen we de mensen niet op ons terras ontvangen in plaats van op de koude grond met plastic afhaalbakjes, zo vraagt de onderneming zich af. “Omdat de overheid een beleid heeft gemaakt dat op angst gebaseerd is. Maar als we tot in het einde der tijden de mutaties en het grillen van het virus pareren door ondernemingen te sluiten, de mensen te beperken in hun leven, en vervolgens ervan te beschuldigen dat ze zich niet goed aan diezelfde tegenstrijdige wirwar van nieuwe leefregels houden, dan gaat er zoveel meer kapot dan dat er gered wordt.” 

Volgens Spaarne66 kan de horeca onderdeel zijn van de oplossing. “Laat ons ons werk doen, de mensen een uitlaatklep geven. De rek is eruit.”

Lees het hele bericht op de Facebook-pagina van Spaarne66.