UPDATE

Meisje (12) ernstig mishandeld met kettingslot Waarderpolder: politie zoekt getuigen

Algemeen
Meisje naar ziekenhuis na mishandeling Waarderpolder.
Meisje naar ziekenhuis na mishandeling Waarderpolder. (Foto: Mexx van der Lieuw / Regio12media.nl)

HAARLEM - Bij een mishandeling bij de Veerplas in de Waarderpolder is woensdagavond rond 19.50 uur een 12-jarig meisje ernstig toegetakeld met een kettingslot.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht met de ambulance. De politie heeft met de Koninklijke Marechaussee nog in de omgeving gezocht naar twee mannen, maar deze uiteindelijk niet aangetroffen. 

Geslagen met kettingslot

Het meisje stond met een aantal leeftijdsgenoten op het parkeerterrein te praten toen er twee jongens aan kwamen lopen. De jongens vonden dat het groepje weg moest gaan en zij begonnen de jeugd weg te duwen. Een van de jongens had een kettingslot in zijn hand waarmee hij het slachtoffer meerdere malen sloeg. Na het incident liepen de twee daders weg.

Getuigen mishandeling Waarderpolder gezocht

De jongen die het meisje mishandelde in mogelijk 12 of 13 jaar oud en 1,65 meter lang. Hij droeg een lange donkere winterjas en een capuchon en mogelijk een joggingbroek. Zijn gezicht was bedekt met een masker. De andere jongen was vermoedelijk ouder (15 of 16 jaar oud) en langer (1,90 meter). Hij had een slank postuur. Deze jongen droeg een donkere jas tot op de heup, een capuchon en een donkere broek.