Aantal coronabesmettingen Haarlem blijft schommelen

Algemeen
Het aantal coronabesmettingen in Haarlem schommelt nog erg.
Het aantal coronabesmettingen in Haarlem schommelt nog erg. (Foto: Rowin van Diest)

HAARLEM - Het aantal Haarlemmers dat met corona besmet is, schommelt nog erg. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

Waren er op 5 april 53 Haarlemmers positief getest, op 11 april stond de teller op 50 besmettingen. Op 9 april leek het met 36 besmettingen even de goede kant op te gaan, maar een dag later werden er alweer 55 mensen uit Haarlem positief getest op corona.


Corona Haarlem: thuis testen

Bekijk de grafiek hieronder (tekst gaat hieronder door).

corona cijfers haarlem

GGD Kennemerland onderzoekt daarbij in samenwerking met het Streeklab Haarlem de mogelijkheden om zelf thuis een Covid-19 antigeentest af te nemen. Ook daar lees je meer over op onze site.

61.000 vaccinaties gezet

GGD Kennemerland heeft in totaal inmiddels zo’n 61.000 vaccinaties gezet. In de week van maandag 12 april zijn daarbij extra locaties geopend: in IJmuiden en Uitgeest. Op beide plekken wordt door GGD Kennemerland zeven dagen per week geprikt.

Vaccineren regio Haarlem: 6 locaties

In de regio zijn nu zes locaties waar het coronavaccin gezet wordt. Inwoners met een uitnodiging kunnen terecht in Badhoevedorp (P4 Lang Parkeren Schiphol), Haarlem (Kennemer Sportcenter) en Beverwijk (P0 Bazaar), Zandvoort (braakliggend terrein naast Tolweg 10), Uitgeest (sportcentrum De Zien) en IJmuiden (voormalig tenniscentrum aan de Dokweg).

Stop op AstraZeneca

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft donderdag 8 april besloten voorlopig te stoppen met het gebruik van het vaccin AstraZeneca voor mensen die jonger zijn dan 60 jaar. Dit na advies van de Gezondheidsraad. De afspraken die nog openstonden voor deze groep zijn afgezegd.

De GGD’en gebruiken het vaccin AstraZeneca tot nog toe voor het vaccineren van zorgmedewerkers. Met het besluit dat nu genomen is gaat GGD Kennemerland op korte termijn het vaccineren van de zorgmedewerkers van 60 jaar en ouder (geboren tussen 1956 en 1960) hervatten. Om deze hervatting efficiënt en met een minimaal vaccinverlies te laten verlopen is het noodzakelijk dat ook alle nog bestaande afspraken worden afgezegd in deze leeftijdscategorie. Dit gebeurt per sms en telefonisch.

Vervolgens worden alle zorgmedewerkers geboren tussen 1956 en 1960 gevraagd een nieuwe afspraak te maken, waarbij gekeken wordt naar een zo’n efficiënt mogelijke indeling op locatie.