Vanavond: protest tegen komst Skaeve Huse en Domus Plus op de Grote Markt

Algemeen
Als protestactie rondom de komst van Domus Plus en Skaeve Huse naar Haarlem, wordt donderdag een petitie met zo'n 5800 handtekeningen overhandigd aan de burgemeester.
Als protestactie rondom de komst van Domus Plus en Skaeve Huse naar Haarlem, wordt donderdag een petitie met zo'n 5800 handtekeningen overhandigd aan de burgemeester. (Foto: Petities.nl veilig Haarlem Oost)

HAARLEM - Als protestactie rondom de komst van Domus Plus en Skaeve Huse naar Haarlem, wordt donderdagavond 22 april een petitie met zo’n 5800 handtekeningen overhandigd aan de burgemeester.

Henk de Bruijn van de werkgroep Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer: “De actie komt voort uit protest over de niet-transparante wijze waarop de keuze voor de locaties voor de Domus Plus en Skaeve Huse in Haarlem is gemaakt.”

Domus Plus en Skaeve Huse: raad nog oneens

De Haarlemse raad is het nog altijd niet eens over de locatie van de Domus Plus aan de Nieuweweg 2. Wel lijkt er een meerderheid te zijn voor de realisatie van de Skaeve Huse aan de Vergierdeweg 452 en 454. Na de demonstratie praat de gemeenteraad achter gesloten deuren verder over het onderwerp. Volg de vergadering (start: 18.30 uur) over de Domus Plus en Skaeve Huse online via deze link

Tekst gaat door onder de foto

domus plus skaeve huse

Over Domus Plus en Skaeve Huse

Domus Plus is een beschermde woonvoorziening voor 24 mensen met een verslaving, psychosociale of psychiatrische problemen en vaak ook een verstandelijke beperking. Skaeve Huse zijn zes kleine, eenvoudige woningen voor mensen die zich niet kunnen aanpassen aan het leven in een normale woonwijk. 

De bekendmaking van de beoogde locaties voor het realiseren van Domus Plus en Skaeve Huse heeft impact gehad op de direct omwonenden, ondernemers en andere betrokkenen uit de betrokken gebieden. Haarlemmers uitten hun zorgen en bezwaren veelvuldig en ook hun klachten over beheer en onderhoud, zwerfafval en eerder ervaren overlast bij de locaties.  

Protest Grote Markt: 5800 handtekeningen

Namens negen wijkraden zijn in totaal 5761 handtekeningen opgehaald. Deze worden op donderdag 22 april vanaf 18.00 uur aan burgemeester Wienen overhandigd. Dit zal gebeuren op de Grote Markt in Haarlem.