Nieuwbouwprojecten in Haarlem op een rij

Huis
BossaNova, met Toren Bossa en Toren Nova.
BossaNova, met Toren Bossa en Toren Nova. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - De Haarlemse woningmarkt is nog altijd oververhit. Gelukkig worden er genoeg nieuwe woningen bijgebouwd in de stad. We zetten alle (grotere) nieuwbouwprojecten (met koopwoningen) van Haarlem voor je op een rij. 

Steeds meer doorstromers maken daarom pas op de plaats, ook in de Haarlemse woningmarkt. Zo zijn ze bereid langer te wachten met de aankoop van een woning (68 procent) of concessies te doen aan hun woonwensen, zoals de indeling (64 procent), het uiterlijk (46 procent), de omvang (45 procent) en/of de locatie van de woning (35 procent), blijkt uit onderzoek.

Nieuwbouwprojecten Haarlem 1. BossaNova

In de nieuwe Haarlemse buurt Nieuw-Zuid is nieuwbouwproject BossaNova in volle gang. Je kunt je studio of terrassappartement zelf indelen. Ook zijn er diverse penthouses te koop om in te wonen. De woningen zijn geschikt voor iedereen, van starter tot doorstromer. Het nieuwe Aziëpark ligt om te hoek en ook is Centrum Schalkwijk binnen handbereik. In welke fase zit dit project? De verkoop van Fase 2 – Toren Nova is inmiddels in volle gang.

Lees hier meer over Haarlems nieuwbouwproject BossaNova.

Nieuwbouwproject Haarlem 2. HAAVE

Eveneens in Nieuw-Zuid Haarlem wordt gewerkt aan een project met nieuwbouw genaamd HAAVE, waarvoor drie zelfstandige gebouwen worden gerealiseerd aan het begin van de Boerhaavewijk. Het gaat hier onder meer om grachtenwoningen van maar liefst 4 verdiepingen. Bij HAAVE vind je straks niet alleen koop-, maar kun je ook terecht voor huurwoningen. Je kunt kiezen uit vele diverse indelingen en woningtypen en natuurlijk ook de ligging. Ook vanuit HAAVE ben je snel in de stad voor een kleine boodschap, of andere doeleinden.

Meer weten over nieuwbouwproject HAAVE in Haarlem/de makelaars? Klik dan hier.


Nieuwbouw Haarlem 3. ROOTZ

Het voormalige belastingkantoor en het omliggende Belcanto-terrein in Schalkwijk Midden veranderen tot een aantrekkelijk woon-werkgebied, genaamd: ROOTZ. In ROOTZ komen ongeveer 670 Haarlemse nieuwbouwwoningen. Hiervan is 30% bestemd voor betaalbare koop en 70% voor huur. Ook komt er horeca en een huiskamer voor de buurt.

Alle informatie over ROOTZ Haarlem vind je hier.

Nieuwbouwprojecten Haarlem 4. Factory

Ook nieuwbouwproject Factory (onderdeel van Elements, de herontwikkeling van het Fluor-terrein), met 96 lofts, is de moeite van het bekijken waard als je op een gave plek in Haarlem wil wonen. Ben je fan van een industriële look? Verdiep je dan zeker eens in dit project. Uniek aan nieuwbouwproject Factory is naast de plafondhoogtes van 3,5 meter de glazen gevel van het gebouw. En ook goed om te weten: kies je voor een woning die vrij op naam is? Dan zit daar vijf jaar parkeren in de om de hoek gelegen Smart Dock-garage daarbij in.

Hier lees je meer over Factory als Haarlems nieuwbouwproject.


Nieuwbouw Haarlem 5. De Vierhoek

Woon je liever in het centrum van Haarlem? Snappen wij. Tussen de Raamsingel en de Tempeliersstraat komt De Vierhoek, met niet alleen nieuwbouw in de vorm van huur- en koopwoningen, maar ook een hof, fietsenstalling en horeca. Het nieuwbouwproject bestaat uit vier blokken, met onder meer een 2 onder 1-/twee-onder-een-kapachtige constructie. In alle blokken zijn nog woningen beschikbaar, maar wees er snel bij, want meer dan drie kwart is inmiddels al verkocht.

Meer weten over nieuwbouwproject De Vierhoek in hartje Haarlem?

Nieuwbouwproject Haarlem 6. Schoterkwartier

Maar er zijn meer nieuwbouwprojecten in Haarlem. Op zoek naar nieuwbouw in Haarlem en wonen aan het Spaarne? Dan is het Schoterkwartier wel iets voor jou. De naam ‘Schoterkwartier’ refereert aan de jaren 20 van de vorige eeuw waarin het grondgebied van de gemeente Schoten werd toegevoegd aan de gemeente Haarlem. Nog steeds is de dorpskern van Schoten zichtbaar. Het Schoterkwartier bestaat uit een divers woonprogramma van onder meer de 34 nieuwbouw eengezinswoningen die nu zijn gerealiseerd. In welke fase zit dit project? De tweede fase met 108 woningen is volop in voorbereiding.

Wie meer over Haarlems nieuwbouwproject het Schoterkwartier wil weten, kan terecht op de site van het project.

Let op: tekst gaat door onder foto!

nieuwbouw haarlem nieuwbouwwoningen
Wethouder Floor Roduner en gebiedsontwikkelaar AM vierden onlangs de oplevering van de 34 woningen in de eerste fase van Schoterkwartier Haarlem. (foto: Aangeleverd)

Nieuwbouw Haarlem 7: Slachthuisdistrict

Wie zoekt naar een wijk met nieuwbouw én historie om in te wonen, en graag keuze heeft uit diverse woningtypen, kan zeker blij worden van dit project. Gaaf detail: de meeste panden van het slachthuisterrein blijven behouden en krijgen een nieuwe functie. Denk aan horeca, bedrijfsruimtes en een popcentrum. Kies jij voor een van deze 64 nieuwbouwwoningen?

Vertel me meer over het Slachthuisdisctrict en breng me in contact met de makelaars!

Nieuwbouwproject Haarlem 8: Gonnet

De binnenstad en het station van Haarlem op steenworp afstand, het Ripperdapark en Spaarne als achtertuin en snel op de snelweg: Gonnet has got it all. Hier, ten noorden van de stad, komen naast woningen ook diverse bedrijven. Wonen en werken op een en hetzelfde terrein dus, een van de meest unieke nieuwbouwprojecten van de stad. Je hebt de keuze uit 16 verschillende woningen (van appartement tot penthouse). Ook de parkeergarage wordt geregeld.

Nieuwbouwwoningen van Gonnet in Haarlem bekijken? Check de foto’s en meer info zoals over de fases hier.


Nieuwbouw Haarlem 9: Koningshof

Dit project, aan de rand van voormalig arbeiderswijk Rozenprieel en aan de Zuider Buiten Spaarne, verrijzen 18 luxe woningen: 9 herenhuizen, 5 grachtenpanden en 4 appartementen. Dat is nog eens gaaf wonen! De woningen hebben een tuin, terras of balkon en onder de binnentuin kun jij (of je visite) je auto makkelijk parkeren.

Op Koningshofhaarlem.nl lees je meer over dit project met nieuwbouw in Haarlem.

Nieuwbouwproject Haarlem 10: Bellini Vijverpark

De inschrijving voor dit nieuwbouwproject aan de Schipholweg is gesloten. Wel kun je je nog inschrijven als reservekandidaat voor wonen in het Bellini Vijverpark

Nieuwbouw Haarlem 11: Raaks 3

Ook deze woningen achter de Jopenkerk zijn inmiddels verkocht. Wil je toch meer weten over deze nieuwbouw? Bekijk dan de site van Raaks 3 of neem contact op met een van de makelaars.