Feest: de Gravinnehof 20 jaar

Algemeen
Fluitiste Mariël van den Bos.
Fluitiste Mariël van den Bos. (Foto: Els Scheffelaar)

HAARLEM - Ter ere van het twintigjarig bestaan van de Gravinnehof, werd afgelopen vrijdag een klein feestje gevierd.

Het hofje, gelegen aan het Spaarne, werd op 7 mei 2001 geopend door Prinses Margriet.

“We wilden eigenlijk een groot feest houden,” vertelt hofmeester Thea Abbink, zelf zo’n zes jaar wonend in het hofje. “Maar vanwege corona moesten we de plannen aanpassen.”

Fluitconcert

Het werd uiteindelijk alsnog een geslaagd jubileum. Zo was er een buitenconcert, waarbij fluitiste Mariël van den Bos van het Metropole Orkest acht nummers ten gehore bracht. Daarbij werd er door verschillende mensen teruggeblikt op de afgelopen jaren. “Zo ook door bewoners Daan en Theo, die zich tijdens hun speech specifiek richtten tot beheerder Birgit. Zij nam namelijk afscheid van het hofje. Ook kregen alle bewoners nog een bloemetje vanuit het bestuur van het hof.” “Het was koud, maar ontzettend mooi,” zo vult bewoonster Anneke Bonsen aan.

Lief- en leedpotje

Als het aan Thea ligt, gaat ze er voorlopig niet weg. “De charme van de Gravinnehof is het saamhorigheidsgevoel van alle bewoners van de 29 woningen. Als er iemand griep heeft, wordt er boodschappen voor hem of haar gedaan. Ook hebben we een lief- en leedpotje, waarvan we bijvoorbeeld een mooi boeket kopen als er iemand in het ziekenhuis ligt. En we gaan geregeld met elkaar eten, doen bijna dagelijks koffie en een glaasje wijn, of gaan bijvoorbeeld met elkaar naar de bioscoop. Normaal krijgen we rond 7 mei ook altijd een diner van het bestuur voor de verjaardag van het hof, maar ook dat is dit jaar helaas niet aan de orde.”