Raad enthousiast over foodhal Schalkwijk

Politiek
Raad enthousiast over foodhal Schalkwijk.
Raad enthousiast over foodhal Schalkwijk. (Foto: Pexels)

HAARLEM - Het Californiëplein in Schalkwijk krijgt een nieuwe foodhal. De plannen daarvoor zijn woensdag aan de commissie Ontwikkeling van de Haarlemse gemeenteraad voorgelegd.

Joost Verhagen

De plannen kregen positieve reacties vanuit verschillende partijen in de raad. Moussa Aynan (Jouw Haarlem) noemde het een ‘prachtig plan’ met een toegevoegde waarde voor Schalkwijk en Haarlem. Daarbij sloten Peter van den Doel (GroenLinks) en Jan Klaver (CDA) zich aan.

‘Markthal’ i.p.v. ‘Foodhal Schalkwijk’

“Dat het er nu echt gaat komen, zal een hele mooie aanwinst zijn’’, zei SP-fractievoorzitter Bloem. De Actiepartij bracht wel het punt naar voren dat er te weinig groen in de plannen is opgenomen, en hoopt dat er dan in de omgeving wellicht meer groen kan worden gerealiseerd. Louise van Zetten (Hart voor Haarlem) wil dat het project weer gewoon een markthal gaat heten in plaats van ‘foodhal’, de huidige Engelse naam. Daarin kreeg ze bijval van Liberaal Haarlem.

Wethouder Floor Roduner zei dat de sanering in het gebied goed gaat komen zodra de Zuidstrook wordt ontwikkeld. Daarmee zal er ook nieuw publiek voor de foodhal worden gecreëerd.

Foodhal Schalkwijk: unaniem besluit

Naar verwachting zullen de plannen voor de Schalkwijkse foodhal tijdens de eerstvolgende raadsvergadering met unanieme stemmen worden aangenomen. Hart voor Haarlem heeft wel aangekondigd eventueel met een motie te komen om het initiatief toch weer een markthal te noemen.