Corona-testlocatie in voormalig Nova College Haarlem

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - In de aula van het voormalige Nova College gebouw aan de Planetenlaan 5 is een tijdelijke coronatestlocatie geopend. Hier kan men terecht voor sneltesten en PCR-testen met of zonder reiscertificaat. 

De testlocatie wordt aangeboden door Coronasnelcheck, een commerciële aanbieder van coronatesten met ook locaties in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Huizen en Laren en binnenkort Rotterdam.

Commerciële coronatesten

De meeste landen vereisen een recent afgenomen PCR-test inclusief officiële non-COVID-19 verklaring om er naartoe te mogen afreizen, maar de GGD’s verstrekken dergelijke certificaten niet, zodat men in deze gevallen is aangewezen op de commerciële aanbieders. Bovendien ligt de snelheid van deze aanbieders vaak hoger. Coronasnelcheck geeft doorgaans binnen een half uur (snelcheck) of uiterlijk in de avond van de volgende dag na de testafname (PCR-test) de uitslag door. In geval van spoed kan de uitslag op aanvraag nog eerder geleverd worden. Bij de PCR-test is het door een arts ondertekende reiscertificaat standaard inbegrepen, bij de sneltest kan dit op aanvraag. Alle commerciële testlocaties moeten aan dezelfde kwaliteitseisen voldoen als de GGD-testlocaties.

Coronatest Haarlem: verhuizing opleidingen Nova College

Vorig jaar werd de renovatie en uitbreiding van de campus van het Nova College aan de Zijlstraat voltooid, met de bedoeling om hierna de panden aan de Planetenlaan en de Schoterstraat af te stoten en de daar gevestigde opleidingen verhuizen naar de Zijlstraat. In het pand aan de Planetenlaan werden tot vorig jaar de mbo-opleidingen gericht op welzijn, entertainment en events aangeboden. Met de vestiging van Coronasnelcheck krijgt het gebouw deels een nieuwe tijdelijke bestemming.

Goedkoop testen coronalocatie Haarlem

De vestiging aan de Planetenlaan in Haarlem is niet de eerste testlocatie van Coronasnelcheck met een connectie met het onderwijs. Ook in Amersfoort en Utrecht beschikt Coronasnelcheck over testlocaties in onderwijsgebouwen, van respectievelijk MBO Amersfoort en ROC Midden Nederland. Deze samenwerking gaat verder dan alleen gebruik van het vastgoed; de onderwijsinstellingen leveren na een speciale training doktersassistenten in opleiding om de coronatesten af te nemen. Dit levert relevante stageplaatsen op, terwijl de kosten voor de particulieren en bedrijven die de tests aanvragen doorgaans lager liggen dan bij de concurrentie, zonder dat dit ten koste gaat van de hoge kwaliteitsstandaard.

Uitbreiding Coronasnelcheck naar Haarlem

Coronasnelcheck is opgericht door Care & Company, een onderneming die zich normaal gesproken richt op hospitality en salessupport. Mede door het wegvallen van evenementen werd in samenwerking met artsen van de Sport- en Revalidatiekliniek Amersfoort en laboratoria van BrightLabs/Healthmark een aanbieder van coronatesten opgezet. Eerder bevonden voor Haarlem de dichtstbijzijnde testlocaties zich in Amsterdam. Met de nieuwe locatie in Haarlem wordt testafname door Coronasnelcheck ook makkelijker bereikbaar voor personen uit de regio Kennemerland met o.a. Bloemendaal, Santpoort, Velsen, Aerdenhout, Overveen en Heemstede. Met de vakantieperiode in aantocht en de wens om weer naar het buitenland te reizen, zal naar verwachting de vraag naar testen met reiscertificaten voorlopig aanhouden.