Akkoord op plan Spaarne Gasthuisbuurt

Politiek
De Haarlemse gemeenteraad heeft het bestemmingsplan voor de Spaarne Gasthuisbuurt aangenomen.
De Haarlemse gemeenteraad heeft het bestemmingsplan voor de Spaarne Gasthuisbuurt aangenomen. (Foto: rodi.nl)

HAARLEM - De Haarlemse gemeenteraad heeft het bestemmingsplan voor de Spaarne Gasthuisbuurt aangenomen.

Joost Verhagen

De Actiepartij wilde het plan bespreken om zo een doorgang - die eerder in een plan voor Schalkwijk-Midden werd ingetekend - niet dood te laten lopen op het Spaarne Gasthuis.

Dat zou een betere verbinding met de Slachthuisbuurt en het stadscentrum opleveren volgens de partij.

Logistieke route

Wethouder Roduner was tegen het voorstel van de Actiepartij, omdat er op de begane grond een logistieke route binnen in het ziekenhuis nodig is. De ChristenUnie zei teleurgesteld te zijn in deze reactie van de wethouder, en vroeg zich af of deze doorgang in het ziekenhuis niet op de eerste verdieping zou kunnen worden geplaatst.

Gertjan Hulster (Actiepartij) zei verbaasd te zijn dat de doorgang door het college niet wordt doorgetrokken. D66 sloot zich aan bij de wethouder.

Onvoldoende steun

Volgens Misja de Groot wordt de doorgang voor fietsers gegarandeerd met een nieuw fietspad langs de Europaweg. Roduner gaf ook aan dat het fietspad bij de ingang van het Gasthuis afslaat zodat fietsers via de Europaweg naar de Slachthuisbuurt kunnen gaan. Het amendement van de Actiepartij kreeg onvoldoende steun vanuit de raad. Het bestemmingsplan voor het ziekenhuis werd wel door de raad aangenomen. Alleen Trots Haarlem was het op bepaalde punten niet met het bestemmingsplan eens.