Domus Plus: op 1 juli locatie definitief

Algemeen
Op donderdag 1 juli neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de locatie voor de Domus Plus.
Op donderdag 1 juli neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de locatie voor de Domus Plus. (Foto: Petities.nl veilig Haarlem Oost)

HAARLEM - De locatie voor de Domus Plus wordt op woensdag 23 juni besproken door de commissies Ontwikkeling en Samenleving. De vergadering start om 19.00 uur in de raadzaal in de Zijlpoort. Op 1 juli wordt de knoop doorgehakt over de locatie voor de Domus Plus.

In deze gecombineerde vergadering wordt besluitvorming voorbereid voor de definitieve locatiekeuze van Domus Plus. Op donderdag 1 juli neemt de gemeenteraad een definitief besluit.

6 Skaeve Huse

De gemeenteraad heeft op 22 april besloten om zes Skaeve Huse te realiseren aan de Vergierdeweg 452/454. Voor de locatie Domus Plus is nader onderzoek gedaan naar alternatieve locaties, waarvan de Nieuweweg en de Robert Nurksweg nog in aanmerking komen. Over de laatste locatie voor de Domus Plus is de provincie Noord-Holland minder te spreken.

Meepraten over Domus Plus?

Op 23 juni is er om 19.00 uur gelegenheid om in te spreken op dit agendapunt, aldus de gemeente. “Dit kan zowel fysiek als digitaal of via een schriftelijke bijdrage naar griffiebureau@haarlem.nl. Graag bij uw aanmelding aangeven hoe u wilt inspreken en namens wie u het woord voert. Per organisatie of bewonersgroep mag één persoon het woord voeren. De inspreektijd bedraagt in principe 3 minuten. Bij meer dan 10 insprekers wordt de inspreektijd 2 minuten. Aanmelden voor inspreken kan via www.haarlem.nl/inspreken. Let op: er is geen gelegenheid meer om in te spreken op de locatiekeuze voor Skaeve Huse.”

Vergadering Domus Plus live volgen

In verband met de coronamaatregelen die nog steeds gelden, mag er geen publiek aanwezig zijn bij de vergadering. Deze vergadering is live te volgen via https://haarlem.notubiz.nl/ (ook achteraf).

Demonstratie komst Domus Plus

Tegenstanders van de komt van Domus Plus naar Haarlem demonstreren op zondag 20 juni. Dit gebeurt in het Reinaldapark, bij het terrein van het Pannenkoekenparadijs, tussen 16.00 en 17.00 uur. 

Over Domus Plus en Skaeve Huse

Domus Plus is een beschermde woonvoorziening voor 24 mensen met een verslaving, psychosociale of psychiatrische problemen en vaak ook een verstandelijke beperking. 

Skaeve Huse zijn zes kleine, eenvoudige woningen voor mensen die zich niet kunnen aanpassen aan het leven in een normale woonwijk.