Kogel door de kerk: ‘Nieuweweg meest geschikte locatie Domus Plus’

Algemeen
De beoogde Domus Plus-locatie aan de Nieuweweg 2.
De beoogde Domus Plus-locatie aan de Nieuweweg 2. (Foto: Gemeente Haarlem)

HAARLEM - De kogel is door de kerk: de Nieuweweg 2 is door de Haarlemse gemeenteraad verkozen tot de meest geschikte locatie voor de Domus Plus.

Domus Plus is een beschermde woonvoorziening voor 24 mensen met een verslaving, psychosociale of psychiatrische problemen en vaak ook een verstandelijke beperking.

De locatie voor de Domus Plus werd op woensdag 23 juni besproken door de commissies Ontwikkeling en Samenleving. Bewoners konden hierbij nog hun zegje doen.

De voorkeur voor de Nieuweweg komt niet als een verrassing. Eerder liet de provincie Noord-Holland al weten de Robertus Nurksweg niet geschikt te vinden voor de verslaafdenopvang, omdat het gebied beschermd is en onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Tekst gaat door onder de foto

domus plus nieuweweg haarlem

Skaeve Huse locatie bekend

Eerder hakte de Haarlemse gemeenteraad al een knoop door met betrekking tot de locatie voor de Skaeve Huse. Deze komen aan de Vergierdeweg. Over de locatie voor de Domus Plus is de raad het dus nog niet eens.

Afgelopen zondag 20 juni vond nog een demonstratie tegen de komst van de Domus Plus plaats in het Reinaldapark. Bekijk de video van de Domus Plus-demonstratie hier.

Op 1 juli wordt de knoop definitief doorgehakt over de locatie voor de Domus Plus.