Bouw 90 huurappartementen Slachthuisbuurt: reageer nu op de plannen

Huis
Bouw 90 huurappartementen Slachthuisbuurt: reageer nu op de plannen.
Bouw 90 huurappartementen Slachthuisbuurt: reageer nu op de plannen. (Foto: Pexels)

HAARLEM - Projectontwikkelaar HBB groep heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van 90 huurappartementen langs de Willem Arondéusstraat in de Slachthuisbuurt. Het college van burgemeester en wethouders wil deze vergunning verlenen. De plannen passen echter niet volledig in het bestemmingplan. Daarom wordt deze vergunning zes weken ter inzage gelegd, zodat belanghebbenden kunnen reageren op de voorgestelde bouwplannen.

Het gaat het bouwen van 90 appartementen (middeldure huursector) waarvan twee woningen met gezinssamenstelling ouder dan 18 jaar, stallingsgarage voor 81 plekken, een collectieve ruimte, een traforuimte, fietsenbergingen en ruimte voor het plaatsen van scootmobiels.

Het plan voldoet aan de eisen van welstand. Het past ook grotendeels in het bestemmingsplan, maar op enkele punten wijkt het af:

Op enkele plekken wordt de maximaal toegestane hoogte overschreden, onder andere door het realiseren van (wettelijk verplichte) balkons en valbeveiligingen, het inbouwen van de inpandige traforuimte en het realiseren van een inrit ten behoeve van de stallingsgarage.Er komt een maatwerkoplossing voor de parkeerbehoefte.Er is een maatwerkoplossing voor de inpandige traforuimte, waardoor het mogelijk is appartementen nabij deze ruimte te bouwen. Er zijn voorwaarden in de vergunning opgenomen om de mogelijke gezondheidsrisico’s tegen te gaan.

Inzage in de stukken

De ontwerp-omgevingsvergunning en de bijbehorende relevante stukken liggen vanaf donderdag 17 juni 2021 tot en woensdag 28 juli 2021 ter inzage. De ontwerp-omgevingsvergunning en de bijbehorende onderzoeken zijn met ingang van 17 juni 2021 te raadplegen.

Als u meer stukken wilt raden wij u sterk aan deze per mail op te vragen. Dit vanwege de maatregelen die momenteel van kracht zijn tegen het verspreiden van het coronavirus (COVID-19). U kunt de ontwerp-omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken opvragen via bedrijven-omgeving@haarlem.nl.

Als u meer informatie nodig heeft, kunt u hiervoor bellen naar het telefoonnummer 14 023.

Reageren?

U kunt schriftelijk of mondeling reageren tot 29 juli 2021. De gemeente betrekt uw zogenaamde zienswijzen bij het nemen van een definitief besluit over deze vergunning.

U kunt uw zienswijzen schriftelijk indienen bij: het college van Burgemeester en wethouders van Haarlem, t.a.v. de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving, Postbus 511, 2003 PB te Haarlem. Uw brief moet voorzien zijn van: (1) uw naam en handtekening, (2) uw adres, (3) de datum waarop u de brief verzendt, (4) een omschrijving van het voorgenomen besluit en (5) uw inhoudelijke zienswijzen.

Wilt u mondeling uw reactie geven? Dan kan door middel van een telefonische afspraak. U kunt hiervoor een afspraak maken met Angelique van Heusden via het algemene nummer van de gemeente Haarlem: 14023.

Besluit

De beantwoording van de zienswijzen wordt als onderdeel van het besluit gepubliceerd op internet, inclusief de namen van de indieners. Mocht u bezwaar hebben tegen het publiceren van uw naam dan kunt u dit vermelden bij het indienen uw reactie.

Projectpagina Slachthuisbuurt Zuidstrook - Gemeente Haarlem

Bron: gemeente Haarlem