Zomervakantie-tip: watersafari voor kinderen in Haarlem

Toerisme
Tijdens deze watersafari gaan kinderen op zoek naar diertjes die in de duisternis van de waterdiepte voorkomen.
Tijdens deze watersafari gaan kinderen op zoek naar diertjes die in de duisternis van de waterdiepte voorkomen. ((Foto: Aangeleverd))

HAARLEM - In de zomervakantie wordt er drie keer op een woensdagmiddag een watersafari georganiseerd door Natuur- en Milieu Educatie Haarlem (NME Haarlem).

Zomervakantie kinderen Haarlem: watersafari

Tijdens deze watersafari gaan kinderen op zoek naar diertjes die in de duisternis van de waterdiepte voorkomen. Eerst wordt verteld welke beestjes ze tegen kunnen komen en hoe deze diertjes leven. Daarna gaan de kinderen onder begeleiding met schepnetjes op stap. De vangst wordt in een grote bak met water verzameld en bestudeerd. Spannend welke diertjes er worden gevonden!

Zomervakantie kinderen Haarlem: Safari in Kweektuin

De watersafari wordt gegeven op woensdag 14 juli, 28 juli en 11 augustus van 14.00 – 15.30 in de Haarlemmer Kweektuin. De deelnemers zijn kinderen tussen de 6 – 12 jaar, mét zwemdiploma.

De deelnamekosten zijn € 3,- Neem oude/droge kleding mee!

Het aantal plaatsen is beperkt. Meld je daarom aan via nmeactiviteiten@haarlem.nl o.v.v. “Watersafari”, naam, e-mailadres en/of telefoonnummer.

De Haarlemmer Kweektuin is gelegen aan de Kleverlaan 11. Deze locatie is goed te bereiken met het ov (bus lijn 2). Op het terrein zijn fietsrekken aanwezig. Verzamelen bij het witte kantoorgebouw.

Spannend welke diertjes er worden gevonden!