Evenementen in Haarlem: deze gaan wel en niet door in 2021

Uitgaan
De laatste stand van zaken rondom festivals en andere zomerse evenementen in Haarlem.
De laatste stand van zaken rondom festivals en andere zomerse evenementen in Haarlem. (Foto: Jan Jaap van den Hurk, archief Rodi Media)

HAARLEM - Wel, niet, wel, niet. Er is een hoop onzeker deze festivalzomer. Maar hoe zit het nou? Welke evenementen gaat nou wel en niet door, nu corona weer oplaait? De redactie van Rodi Haarlem heeft de laatste stand van zaken voor je.

Met een kleine slag om de arm, deze Haarlemse evenementen gaan wel en niet door de komende tijd:

- Veerplas Festival 2021

Helaas, het Veerplas Festival dat op 24 juli zou plaatsvinden, valt door corona toch in het water. “In de afgelopen onzekere anderhalf jaar hebben we alles op alles gezet en de mogelijkheid gekregen het 24 juli te proberen, ook al was de kans op dit scenario aanwezig. En tóch gaan we elkaar helaas niet zien 24 juli aanstaande.”  

- Haarlem TAPT 2021, Biergarten-editie

Volgens de organisatie gaat Haarlem TAPT (Biergarten-editie) wel door, op 1,5 meter en met max 6 personen aan een tafel. Over dit festival: “Verwacht lange tafels, heel veel lekkere biertjes, lekker eten, vrienden en vriendinnen om je heen, tafelspelletjes, muziekje erbij… PERFECT!!”

Wat: Haarlem TAPT

Wanneer: vrijdag 30 en zaterdag 31 juli

Waar: Reinaldapark

- Haarlem Culinair 2021

“We gaan ervoor!” zo schreef de organisatie van Haarlem Culinair eerst nog, maar het tij keerde en er ging een streep door het event dat tussen 5 t/m 8 augustus zou plaatsvinden: ook Haarlem Culinair is voor 2021 van de baan.  

Tekst gaat door onder foto

haarlem culinair evenement festival 2021 corona
Ook Haarlem Culinair schuift door naar 2022. (Foto: fotoAdSchaap.nl)

- Haarlem Jazz & More 2021 Festival

“Het was een groot dilemma”, vertelt organisator van Haarlem Jazz & More Martijn Bevelander, hoorbaar gefrustreerd. “We willen vreugde en plezier voor alle Haarlemmers, maar de stad gaat ons tegelijkertijd ook zo aan het hart dat we het ons niet kunnen en willen permitteren de nieuwe coronabrandhaard te worden.” En dat betekent dat ook Haarlem Jazz & More doorschuift naar 2022. Het evenement zou tussen 18 en 22 augustus gehouden worden.

- ProefPark Haarlem 2021

Van 27 t/m 29 augustus zou ProefPark 2021 plaatsvinden. ‘Zou’, want ook de organisatie achter dit evenement durft het niet aan. “Dit om onszelf financieel te kunnen laten overleven en een editie in 2022 weer te kunnen garanderen.”

- Grachtenloop Haarlem 2021

Over de Grachtenloop, die gepland staat voor het najaar, is momenteel nog niets bekend. 

- Haarlem Shopping Night/Weekend 2021

Haarlem Shopping Night/Shopping Weekend 2021 gaat vooralsnog door, maar is wel van juni verplaatst naar 17 tot en met 19 september.

- Parksessies 

Parksessies is de afgelopen jaren niet doorgegaan, maar de organisatie schreef in juni op Facebook: “Parksessies will be back, in wat voor vorm dan ook.”