UPDATE

Organisatie Haarlem Jazz denkt aan wintereditie op 23 december

Uitgaan
Dit jaar een wintereditie van Haarlem Jazz & More?
Dit jaar een wintereditie van Haarlem Jazz & More? (Foto: Martijn Bevelander)

HAARLEM - Terwijl in elk geval 24 december al geblockt is in de agenda van de organisatie achter de Kerstsamenzang, denkt organisator Martijn Bevelander breder dan dat. “We willen er een tweedaags festival van maken.” 

Update: ook dit event is vanwege de aangescherpte coronamaatregelen afgelast.

Eerdere berichtgeving:

Net als vele andere evenementen viel ook Haarlem Jazz & More deze zomer in het water. Voor organisator Martijn Bevelander - die de stad aan het hart gaat - was het gezondheidsrisico te groot. 

Vandaag komt hij met een lichtpuntje. “Naast de traditionele Kerstsamenzang, silent disco en dienst in de Grote of St. Bavo op 24 december, hebben we bij de gemeente een vergunning aangevraagd voor 23 december. Op die dag willen we een wintereditie van Haarlem Jazz organiseren, als pleister op de wonden voor de afgelopen gemiste editie.”

Haarlem Jazz wintereditie

De wintereditie van het Haarlem Jazz & More-festival moet er ongeveer hetzelfde uit komen te zien als de zomereditie. “Denk aan dezelfde podia, en ook de artiesten die eigenlijk deze zomer zouden optreden. Maar anders dan bij het zomerfestival, willen we de toegang weer gratis maken. Misschien dat Testen voor Toegang nog wel nodig is, maar dat is natuurlijk even afwachten.” 

Midden november hoopt de organisatie uitsluitsel te krijgen over de aanvraag voor Haarlem Jazz - de wintereditie op 23 december.