Joshua Nolet (Chef’Special) haalt uit naar prins Bernhard: ‘0 euro voor een optreden tijdens de Grand Prix?’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Instagram Joshua Nolet)

HAARLEM - Joshua Nolet, leadzanger van de Haarlemse band Chef’Special, haalt woensdag in een video op Instagram uit naar het kabinet. Dit na het Unmute Us-protest van de artiestenbranche, waarop volgens de zanger geen enkele reactie kwam vanuit Den Haag. Wel is zijn band door prins Bernard gevraagd gratis op te treden tijdens de Formule 1 in Zandvoort.

“Even iets ventileren”, begint Nolet in zijn video. “Het was al shit dat de hele festivalzomer niet doorging, maar dat we na Unmute Us nul reactie kregen vanuit Den Haag, doet gewoon pijn.”

Chef’Special ontving wel een persoonlijke uitnodiging van prins Bernhard (mede-eigenaar van het circuit in Zandvoort) voor een optreden tijdens de F1 Grand Prix in Zandvoort. Bij Nolet schoot die mail in het verkeerde keelgat. “We zouden er niet eens geld voor krijgen, alleen wat VIP-tickets. Het zegt iets over hoe naar muzikanten wordt gekeken. Ik heb het ook niet over mezelf, maar over over de gitarist die met een zwangere vrouw thuis zit. Of onze geluidstechnicus die nog steeds geen huis kan kopen. Het voelt gewoon even niet meer eerlijk.”