VIDEO

Dag 3 Dutch Grand Prix: Max wint, oranjezee domineert Zandvoort

Sport
Max Verstappen wint Dutch Grand Prix in Zandvoort.
Max Verstappen wint Dutch Grand Prix in Zandvoort. (Foto: Boris Streubel / Getty Images / Red Bull Content Pool)

ZANDVOORT – In de vroege zondagochtend, raceday, worden bij de Zandvoortse strandpaviljoens de ligstoelen nog even geordend. Opvallend zijn een redelijk aantal in oranje outfit gestoken wandelaars die vanuit richting IJmuiden via het strand op weg zijn naar het circuit. 

Bert Westendorp

Kira is, inclusief sneakers met oranje veters, compleet gehuld in rood/wit/blauw. De eindbestemming is duidelijk! “Wij hebben een strandhuisje in IJmuiden. Van oorsprong ben ik een echte IJmuidense. Met de fiets leek het mij niets, want ik weet ook niet of het fietspad naar Zandvoort geopend is. En met de bus is een heel gedoe vanaf IJmuiden. Het is prachtig weer, dus het is een heerlijke wandeling. Ja een kilometer of acht, maar dat is makkelijk te doen. Ik heb een kaartje voor de Ben Pon tribune op het rechte eind.” Kira wijst naar het zuiden, richting circuit, en vervolgt soepeltjes haar tocht met nog maar een paar kilometer te gaan. 

Tekst gaat door onder de video


Op het strand, rond een uur of negen komen twee mannen in oranje outfit aanlopen. De bestemming kan niet missen.

Frank en zoon Jannick hebben de pas er in. “We komen vanuit Velserbroek. Met de fiets naar de Formule 1 zagen we niet zitten omdat ook het fietspad vanaf de Heerenduinen in IJmuiden naar Zandvoort voor een deel is afgesloten. Met de bus is het ook een heel gedoe. Nu zijn we eigen baas. We wonen in Velserbroek en naar het strand van IJmuiden fietsen is geen probleem. Vanaf IJmuiden zijn we op het strand gaan lopen naar Zandvoort. Ongeveer een kilometer of acht. Maar het is prachtig weer, dus geen probleem.”

Verongelukte Wim Loos

Frank heeft een speciale band met autosport. “Ik ben de oom van Wim Loos, die in1967 dodelijk verongelukte tijdens de 24 Uren van Francorchamps. “ Wim Loos was een autosportalent met ambities in de Formule 1. Ondanks dat drama is Frank een autosportliefhebber, net als zijn zoon. “Mijn andere zoon is uitgeloot, heel erg jammer. Jannick en ik hebben allebei zitplaatsen op het rechte eind, We zitten helaas wel apart van elkaar.”

Met nog slechts een paar kilometer te gaan vervolgen vader en zoon hun weg.

Grand Prix Zandvoort: QR-code 

Bij de kassa’s is het een drukte van belang. De QR-code gereed houden zorgt voor een snellere doorstroming. Pal bij de entree staan honderden mensen langs de oprijweg naar de hoofdingang. Hier wordt getracht een Formule 1-renner te spotten. Door de geblindeerde ramen bijna onmogelijk. 

Het Formule 1-spektakel: de Koningsdagen van Max op Zandvoort

Formule 1: Kubica 

Naast alle Max-uitingen is er bij de hoofdingang ook een vlag van de Poolse coureur Robert Kubica. Hij neemt plotseling op Zandvoort de plaats in van de positief op corona geteste Kimi Räikkönen. De Polen hebben ook een stuk karton met daarop de vraag of er nog kaarten te koop zijn. De kans op kaarten lijkt nihil deze racedag… 

Dutch Grand Prix: Sponsordames 

Niet alleen op het circuit zijn er de bekende sponsoruitingen. Het publiek wordt op de boulevard eveneens vrolijk geconfronteerd met een paar sponsordames. Het hoort allemaal bij het grote Formule 1-spektakel, de Koningsdagen van Max op Zandvoort waar oranje de boventoon voert. 

Foto’s: Getty Images / Red Bull Content Pool


Francisco Seco Getty Images / Red Bull Content Pool


DAN MULLAN Getty Images / Red Bull Content Pool


Boris Streubel/Getty Images) / Getty Images / Red Bull Content Pool. 


 Boris Streubel Getty Images / Red Bull Content Pool

Boris Streubel /Getty Images / Red Bull Content Pool

DAN MULLAN Getty Images / Red Bull Content Pool

.

Foto’s: Bert Westendorp










Kira.

Fotoverslag dag 3 Dutch Grand Prix in Zandvoort.
Fotoverslag dag 3 Dutch Grand Prix in Zandvoort.
Afbeelding
Fotoverslag dag 3 Dutch Grand Prix in Zandvoort.
Fotoverslag dag 3 Dutch Grand Prix in Zandvoort.