Theater houdt vast aan volle zaal bij Theo Maassen: ‘Niks gehoord van gemeente’

Algemeen
Als het aan Theater De Liefde ligt speelt Theo Maassen donderdag en vrijdag in een volle zaal.
Als het aan Theater De Liefde ligt speelt Theo Maassen donderdag en vrijdag in een volle zaal. (Foto: Wikimedia Commons)

HAARLEM - Zoals het er nu naar uitziet speelt cabaretier Theo Maassen zijn try-outs donderdag en vrijdag in een volle zaal in theater De Liefde in Haarlem. Volgens de officiële coronaregels mag maar twee derde van de zaal gebruikt worden, maar vrijdag liet het theater al weten ‘een lange neus te trekken’ naar de voorschriften.

Inmiddels hebben de gemeente Haarlem en theater De Liefde met elkaar gesproken. De show gaat nog steeds door met een volle zaal donderdag- en vrijdagavond. De boete van 2500 euro neemt het theater voor lief.

Eerdere berichtgeving:

De gemeente Haarlem gaf maandagochtend in een reactie tegenover het Haarlems Nieuwsblad/Rodi Haarlem aan snel in gesprek te gaan met het theater over de geldende coronaregels.

‘Lange neus’ bij show Theo Maassen

Het theater laat weten dinsdagmiddag nog niets te hebben gehoord en de plannen door te zetten. “We zijn het zat, wat maken die paar dagen nog uit?” aldus een woordvoerder van het theater, refererend naar de versoepelingen die waarschijnlijk worden aangekondigd in de persconferentie van dinsdagavond.

Donderdag 16 en vrijdag 17 september speelt de cabaretier dus in een volle zaal, als het aan theater De Liefde ligt.