GGD komt met pop-up prikbus naar Haarlem

Algemeen
De vaccinatielocatie in het Kennemer Sportcenter sluit komende zondag.
De vaccinatielocatie in het Kennemer Sportcenter sluit komende zondag. (Foto: Rowin van Diest)

HAARLEM - GGD Kennemerland vaccineert vanaf vandaag - dinsdag 21 september - op tijdelijke pop-up priklocaties in verschillende gemeenten, waaronder Haarlem.

“We geven bij deze pop-up-locaties voorlichting over het vaccineren tegen het coronavirus. Inwoners kunnen zich daar ook meteen laten vaccineren”, aldus de GGD. 

Prikbus in Schalkwijk

Veel mensen zijn inmiddels gevaccineerd, daarom start GGD Kennemerland met een wijkgerichte aanpak van informeren en vaccineren. Een aantal van de vaccinatielocaties is inmiddels gesloten of gaat binnenkort sluiten. Zo is zondag voor het laatst de priklocatie in het Kennemer Sportcenter open.

“Voor deze vaccinatielocaties in de plaats gaat GGD Kennemerland met prikbussen door de regio om tijdelijk op verschillende locaties in de wijk te vaccineren. Dit gebeurt in nauw overleg met de gemeenten.”

Op deze dagen staat de prikbus in Haarlem, bij Costa del Sol in winkelcentrum Schalkwijk:

Locatie: Costa del Sol – Winkelcentrum Schalkwijk

Tijd: 11:00 – 16:00 uur

Dinsdag: 21/9, 28/9, 5/10, 12/10, 19/10, 26/10, 2/11, 9/11

Afspraak maken niet nodig

“De komende weken worden meer locaties toegevoegd”, meldt de GGD. “Voor alle locaties geldt dat het niet nodig is om een afspraak te maken. Wel is het belangrijk om een ID-bewijs en mondkapje mee te nemen. Er wordt gevaccineerd met BioNTech/Pfizer.” 

Kennemer Sportcenter dicht

De vaccinatielocatie in het Kennemer Sportcentrum in Haarlem is op 26 september voor het laatst open. GGD: “Waar op de piek van de campagne ruim 7000 prikken per dag werden gezet in de regio, zijn dat er nu minder dan 5.000 per week. Het aantal vaccinatielocaties wordt daarom afgebouwd. Op onder meer de testlocatie in Haarlem wordt komende week geflyerd om inwoners te informeren over de sluiting en hen de kans te geven zich daar alsnog te laten vaccineren.”