GGD Kennemerland organiseert kinderpersconferentie

Algemeen
 GGD Kennemerland organiseert een speciale kinderpersconferentie voor basisschoolleerlingen uit de regio.
GGD Kennemerland organiseert een speciale kinderpersconferentie voor basisschoolleerlingen uit de regio. (Foto: Pixabay)

HAARLEM - Op woensdag 27 oktober organiseert GGD Kennemerland een speciale kinderpersconferentie voor basisschoolleerlingen uit de regio. Directeur Publieke Gezondheid Bert van de Velden, stafarts vaccineren en kinderarts Michel Weijerman en Teammanager Brandveiligheid Sandra Tol zullen die ochtend alle nieuwsgierige vragen van kinderen beantwoorden.

Nieuwe generatie, frisse blik

“De informatie van GGD Kennemerland en andere organisaties is vaak gericht op volwassenen. Met deze persconferentie wil de organisatie kinderen de kans geven om alle vragen en onderwerpen die bij hen leven bespreekbaar te maken en samen terug te kijken op een tijd die zeker weten over een tijdje bij geschiedenislessen besproken gaat worden”, aldus de GGD. “Daarbij gaat het voornamelijk over de afgelopen periode en de rol van GGD en Brandweer Kennemerland daarin. Maar graag maakt de organisatie gebruik van de frisse blik van de nieuwe generatie om vooruit te kijken: wat doen we anders of beter als zoiets nog eens gebeurt? Hoe belangrijk is het om als samenleving gezond te leven? Wat kunnen we zelf doen?”

Vragen insturen?

Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 kunnen vanaf vandaag vragen en ideeën insturen via kids@ggdkennemerland.nl. Voor reguliere media is het ook mogelijk om hierbij aanwezig te zijn. Neem daarvoor contact op.