Herfstvakantie! 8 x dit kun je met kinderen doen in Haarlem en omgeving

Algemeen
Bij Mooie Boules in Haarlem kun je je prima een hele middag vermaken met kinderen!
Bij Mooie Boules in Haarlem kun je je prima een hele middag vermaken met kinderen! (Foto: HaarlemforKids)

HAARLEM - Het is bijna herfstvakantie, en dat betekent weer even ‘quality time’ met de hele familie. Wat kun je in Haarlem en omgeving doen met kinderen? In samenwerking met HaarlemforKids onze favoriete uitjes voor kids (en hun ouders) op een rij!

Van 16 tot en met 24 oktober heeft regio Noord - waar Haarlem onder valt - herfstvakantie. In de regio Haarlem is genoeg leuks te doen voor kinderen. De moeders achter HaarlemforKids maakten samen met Rodi Haarlem een selectie van favorieten (in willekeurige volgorde).

1. Leerzaam bezoek aan de Ruïne van Brederode (Santpoort-Zuid)

De komende weekenden hoeven jullie je niet te vervelen, want bij de Ruine van Brederode is nog de hele maand oktober de Playmobil-tentoonstelling ‘Strijd om Holland’ te zien (met 4000 Playmobil-poppetjes en een leuke speurtocht voor alle leeftijden)! De ruïne is een van de eerste monumenten van ons land en personeel loopt er in heuse middeleeuwse kleding rond. Een leerzaam uitje voor de hele familie, dat je vooraf online kunt reserveren.

2. Fruit plukken op de Olmenhorst (Lisserbroek)

Op dit landgoed kun je nog tot eind oktober zelf je fruit plukken! Normaal op woensdagmiddag en in het weekend, maar tijdens de herfstvakantie is er een dagelijkse zelfpluk tussen 10.00 en 17.00 uur. Voor je bezoek laat je de Olmenhorst via een online reservering weten dat je komt - en dan kun je je hier een paar uur goed vermaken met kinderen. Voor een klein bedrag haal je appels, peren, en zelfs courgettes zelf uit de plantages. De toegang is gratis, voor de parkeerplaats betaal je wel drie euro. Vergeet geen tas om al dat lekkers aan het eind van de dag mee naar huis te nemen. Smullen maar!

Tekst gaat door onder de foto

te doen kinderen in haarlem herfstvakantie

3. Smullen én goed toeven bij het Pannenkoeken Paradijs (Haarlem)

Een populaire plek voor families uit Haarlem en omstreken. En terecht, want ze serveren bij het Pannenkoeken Paradijs de lekkerste pannenkoeken, poffertjes en meer! Kinderen vermaken zich hier prima in de speeltuin met onder meer twee trampolines, schommels en een houten klimrek. En hebben jullie het mini-racecircuit al uitgeprobeerd? Ouders houden een oogje in het zeil vanaf het relaxte aangrenzende terras.

4. Kijk je ogen uit bij WONDR Experience Amsterdam (Amsterdam-Noord)

Druk op de knop en zie wat er gebeurt. De WONDR Experience zit vol gave verrassingen. Kinderen maar ook ouders kijken hun ogen hier uit. Een bad vol marshmallows, gigantische gekleurde muren en een spiegelwand waar je jezelf helemaal in verliest. Een speelse en fotogenieke omgeving voor een regenachtige herfstdag met je kids.

Tekst gaat door onder de foto

te doen kinderen in haarlem herfstvakantie

5. Een spelletjesmiddag bij Mooie Boules (Haarlem)

Deze supercoole plek in Haarlem zelf is relatief nieuw - en je kunt je er de hele dag vermaken. Je kunt er diverse spelletjes spelen, waaronder jeu de boules (wel even reserveren vooraf), maar ook kun je bij Mooie Boules darten, tafeltennissen of kiezen uit een van de vele bordspellen. Een ideale chillplek voor families. En geen zin om te koken of zelf lunch mee te nemen? Kies dan bijvoorbeeld voor street food van Ron Gastro Bar of Fishbar Monk. Veel hangplezier!

6. Geitjes aaien op de geitenboerderij Ridammerhoeve (Amstelveen)

Geitengekken kunnen hun lol op op deze geitenboerderij in Amstelveen! Op de Ridammerhoeve lopen zo’n honderd (!) geitjes rond, maar ook van biggetjes, kippen en andere boerderijdieren zijn er hier genoeg. Wie het leuk vindt, kan zelf de lammetjes melk voeden met een flesje (1 euro per stuk), hoe cute is dat! Voor de ouders worden er zelfs yogalessen gegeven op deze locatie. Met ook genoeg speeltuinen in de omgeving waar kinderen hun energie kwijt kunnen, mag ook geitenboerderij Ridammerhoeve niet ontbreken in dit rijtje met tips voor de herfstvakantie.

Tekst gaat door onder de foto

te doen kinderen in haarlem herfstvakantie

7. Een dag vol beleving bij Roller Planet (Amsterdam)

Laat je verrassen! De moeders van HaarlemforKids omschrijven deze locatie als een ‘hele nieuwe ervaring’. En dat snappen wij, want je kunt er niet alleen rolschaatsen, maar ook bowlen, lasergamen, karten, karaoke zingen en nog veel meer. Ideaal dus voor een hele middag lol trappen!

8. Speelpark Oud Valkeveen (Naarden)

Springkussens, trampolines, achtbanen (voor de kleintjes), botsauto’s, grote glijbanen... Speelpark Oud Valkeveen has got it all. Tussen de bedrijven door kun je lekker lunchen aan een van de vele picknicktafels onder de bomen. Je betaalt 15 euro per persoon, maar daarentegen is parkeren weer gratis. Voor een hele dag vertier (waarna je kids in de auto als een blok in slaap zullen vallen) ben je bij Speelpark Oud Valkeveen aan het juiste adres. 

Meer tips voor kinderen om te doen in Haarlem? Kijk dan op de Instagram-pagina van HaarlemforKids.