Inschrijving gestart van 7e Haarlemse SantaRun op 17 december

Algemeen
De inschrijving voor de SantaRun Haarlem 2021 is gestart!
De inschrijving voor de SantaRun Haarlem 2021 is gestart! (Foto: PR)

HAARLEM - Aanstaande 17 december 2021 vindt de zevende editie van SantaRun Haarlem plaats, georganiseerd door Rotary Haarlem KennemerLaat. De SantaRun trekt jaarlijks ruim 2000 deelnemers. 

De volledige opbrengst gaat dit jaar naar stichting Anne-Bo (www.stichtinganne-bo.nl), zo laat de organisatie weten.

De SantaRun Haarlem is uitgegroeid tot een van de grootste van Nederland. De ruim 2000 verklede deelnemers rennen, lopen, huppelen of dansen het parcours - keuze uit drie of zes kilometer - door de feestelijk verlichte binnenstad. “Het doel is om een feestelijke avond te hebben, niet per se om de beste tijd halen”, zo legt de organisatie uit. “Deelnemers, vrienden, sponsoren en partners van de SantaRun Haarlem halen geld op voor het goede doel, met als thema ‘kinderen’. Dit jaar gaat de volledige opbrengst naar Stichting Anne-Bo. Deze stichting streeft naar kansengelijkheid voor meisjes die dromen hebben, maar niet altijd de weg weten, of geen netwerk hebben om deze dromen te verwezenlijken en hun doel te bereiken.”

SantaRun voor de kleintjes

Dit jaar kunnen ook de allerkleinsten weer meerennen met de speciale ElfsRun. “De kids rennen hierbij één of meerdere rondjes om de kerk. De kinderen kunnen zich laten sponsoren door familieleden, buren, vrienden, juffen en meesters. Door hieraan mee te doen ondersteunen ook zij het goede doel.”

Op 17 december is er vanaf 18.00 uur een dj die voor de nodige opzwepende muziek zorgt. De ElfsRun start dan om 18.30 uur, aansluitend is de warming-up voor alle Santa’s, rendieren en kerstengelen waarna om 19.30 uur het startschot volgt. “Bij terugkomst staat je een feestelijke afterparty te wachten”, belooft de organisatie. “En ook dit jaar heb je de mogelijkheid om een snack te halen bij de foodtruck op de Grote Markt!”

SantaRun voor bedrijven

Word je als bedrijf sponsor of partner van de SantaRun? Dan ontvang je startbewijzen, Santapakken, consumptiebonnen en natuurlijk de nodige aandacht in aanloop naar en op het evenement, zo laat de organisatie nog weten.

Je inschrijven voor de Santa Run Haarlem op 17 december doe je hier.

Wat: SantaRun Haarlem 

Waar: Grote Markt

Wanneer: 17 december 2021

Tijd: vanaf 18.00 uur