Coronacijfers: zo hard stijgt het aantal positief geteste Haarlemmers

Algemeen
Het aantal besmettingen in Haarlem neemt weer toe.
Het aantal besmettingen in Haarlem neemt weer toe. (Foto: RIVM)

HAARLEM - Het gaat niet goed met de coronacijfers in Nederland. Ook in Haarlem steeg het aantal mensen dat positief getest is de afgelopen weken flink. Hoe zit het precies? In dit artikel een update van de coronacijfers in Haarlem.

Positieve testen Haarlem

Uit cijfers van het RIVM blijkt dat ook in Haarlem het aantal positieve coronatesten weer toeneemt. Werden op 3 oktober nog 7 mensen positief getest op corona, op 24 oktober waren dat er 54. Nemen we de periode van de afgelopen vijf weken, dan zien we dat op vrijdag 22 oktober de meeste Haarlemmers positief getest werden, namelijk 72. 

Tekst gaat door onder de foto

coronabesmettingen cijfers corona haarlem

Coronacijfers regio Haarlem

Op de kaart van het RIVM met cijfers uit Haarlem en omliggende gemeenten, zien we dat Haarlem met kop en schouders boven bijvoorbeeld Bloemendaal, Zandvoort en Haarlemmermeer uit steekt.

Tekst gaat door onder de foto

coronacijfers haarlem besmettingen corona

Meeste besmettingen

Het aantal besmettingen lag in de week van 14 tot en met 20 oktober volgens de GGD het hoogst bij de 25- tot 29-jarigen. Vanaf 7 januari 2021 zijn er minstens 394.231 inwoners van GGD-regio Kennemerland gevaccineerd door een GGD, huisarts of andere uitvoerder (71.441 per 100.000 inwoners). Van de gevaccineerde inwoners zijn 384.924 al volledig gevaccineerd door een GGD, huisarts of andere uitvoerder (69.755 per 100.000 inwoners).

Prikangst-spreekuur

GGD Kennemerland introduceert vanaf deze week speciale spreekuren voor mensen met prikangst die zich willen laten vaccineren. Zij kunnen een afspraak maken via het GGD-klantcontactcentrum. De spreekuren zijn op woensdag en zaterdag in IJmuiden en op vrijdag en zaterdag op P4 Lang Parkeren bij Schiphol.