Nationale Klimaatweek 2021: dit is er in Haarlem te doen

Duurzaam
Wat wordt er in Haarlem georganiseerd tijdens de Nationale Klimaatweek?
Wat wordt er in Haarlem georganiseerd tijdens de Nationale Klimaatweek? (Foto: Przemyslaw Koch)

HAARLEM - De Nationale Klimaatweek is van start gegaan, zo ook in Haarlem. Wat wordt er allemaal georganiseerd?

Klimaatburgemeesters Haarlem

Tijdens de Nationale Klimaatweek (28 oktober tot en met 5 november) is er extra aandacht voor klimaatbewuster leven. Bijvoorbeeld via klimaatburgemeesters die zich in het hele land konden aanmelden. In Haarlem meldde Bertwin Menninga zich. Hij woont in nieuwbouwwijk de Groene Linten. Samen met 50 buren heeft hij de gedeelde daken van de schuurtjes vergroend. Een groen dak zorgt niet alleen voor meer biodiversiteit en verkoeling in de zomer, het isoleert ook. In een huis met een groen dak is het in de winter dus minder snel koud.

Ook Melissa Versteeg is Klimaatburgemeester van Haarlem. Zij doet onderzoek naar menselijk gedrag om zo de belangrijkste drijfveren van samenwerking bij natuurherstel in kaart te brengen.


Maatregelen in huis

De Nationale Isolatieweken zijn nu in volle gang. De komende tijd zijn er veel acties, onder andere isolatiedemonstraties en duurzaamheidsadvies bij Gamma in Haarlem en een videogesprek met een TONZON vloerisolatie expert. Meer weten? Kijk op nationaleisolatieweken.nl.


Bezoek een duurzaam huis

Op 30 oktober en 6 november 2021 doet Haarlem mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Verschillende Haarlemmers laten dan zien hoe zij hun huis energiezuiniger hebben gemaakt. Zij vertellen over hun ervaringen en geven tips. Op www.duurzamehuizenroute.nl/haarlem kun je zien welke woningen in Haarlem meedoen. In Haarlem zijn meer dan 25 woningen aangesloten bij de Huizenroute. Je kunt natuurlijk ook huizen buiten Haarlem bezoeken. Inschrijven kan bij de woning op de website. Meedoen is gratis.

Het hele programma van de Nationale Klimaatweek vind je hier


Over de Nationale Klimaatweek

Van 28 oktober tot en met 5 november is de Nationale Klimaatweek. Klimaatverandering heeft een grote impact op de natuur en de wereld waarin we leven. Daarom moeten we anders omgaan met verschillende weersomstandigheden, de manier waarop we onze huizen verwarmen en hoe we ons geld verdienen.