Automobilist vlucht na botsing tegen geparkeerde auto’s

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Laurens Bosch)

HAARLEM - Een automobilist is vrijdagavond gevlucht na een eenzijdig ongeluk in het centrum van Haarlem. Even voor 23.00 uur reed de man richting de Lange Brug, toen hij in een flauwe bocht de macht over het stuur verloor. De automobilist botste tegen een geparkeerde auto en kwam gedraaid tegen een tweede geparkeerde personenauto tot stilstand. De Volkswagen Up is daarbij een parkeerplaats verder terecht gekomen. Beide geparkeerde auto’s liepen daardoor schade op. 

Een getuige vertelt dat de bestuurder in eerste instantie uit het voertuig stapte, maar toch probeerde de auto weer te starten en weg te rijden. Toen dit niet lukte, gooide hij een blikje bier weg en vluchtte het Rozenprieel in. De zwaar beschadigde auto bleef achter. Agenten bevestigen dat de bestuurder is gevlucht. 

De politie doet onderzoek naar de bestuurder. De gehavende auto en de geparkeerde Up zijn weggesleept door een berger. De Kampersingel was lange tijd afgesloten. Het overige verkeer is omgeleid via het Rozenprieel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding