Haarlemse wethouder Rog stapt op na coronapaskritiek

Politiek
Michel Rog stapt op als wethouder bij de gemeente Haarlem na kritiek op de coronapas.
Michel Rog stapt op als wethouder bij de gemeente Haarlem na kritiek op de coronapas. (Foto: Elvike Imelman)

HAARLEM - De Haarlemse wethouder Michel Rog (CDA) stapt per direct op. Dit na commotie die ontstond toen hij openlijk zijn kritiek uitte op de coronapas. 

Omstreden tweet Rog

Wethouder Michel Rog kwam eerder tijdens een spoeddebat in de gemeenteraad al flink onder vuur te liggen. Dit onder meer nadat hij een tweet uitstuurde waarin hij reageerde op een brief van staatssecretaris Mona Keijzer. Keijzer uitte openbaar haar kritiek op de coronapas, waarop ze werd ontslagen. Rog liet vervolgens op Twitter weten dat ook hij vindt dat de coronapas tot een tweedeling in de samenleving leidt.

'Het valt me zwaar'

"Wethouder Michel Rog (CDA) is tot de conclusie gekomen dat de discussies van de afgelopen periode het vertrouwen in een vruchtbare samenwerking te zeer heeft aangetast om zijn werk als wethouder voort te kunnen zetten", aldus de gemeente Haarlem. 

In een reactie op zijn eigen brief aan de raad laat Rog weten dat de beslissing hem zwaar valt (artikel gaat verder onder de tweet):

Taken Rog overgenomen

Burgemeester Wienen: “Het college spreekt waardering en dank uit voor de grote inzet van wethouder Rog het afgelopen jaar voor de stad Haarlem en haar inwoners.”

De taken van Rog zullen worden waargenomen door wethouders Berkhout (Openbare Ruimte), Botter (Sport) en Roduner (Financiën). Het CDA zal binnenkort een nieuwe kandidaat voor de functie van Rog voorleggen aan de raad.