Kerstcircus Haarlem 2021: dit kun je verwachten

Uitgaan
Hans Klok is de hoofdact van Kerstcircus Haarlem. Wat kun je nog meer verwachten?
Hans Klok is de hoofdact van Kerstcircus Haarlem. Wat kun je nog meer verwachten? (Foto: Kerstcircus Haarlem)

HAARLEM - Maar liefst 35 voorstellingen, een overdekte kinderboerderij en Hans Klok als hoofdact. Dat en meer kun je verwachten tijdens het Kerstcircus Haarlem, dat vanaf 23 december tot en met 9 januari plaatsvindt in het Reinaldapark.

Dit jaar heeft de kerstshow van het circus het thema ‘Adrenaline’.

Hans Klok in het Haarlemse Kerstcircus

‘Een hele grote eer.’ Zo noemt illusionist met Haarlemse roots Hans Klok het feit dat hij dé ambassadeur is van de Nederlandse Kerstcircussen. Vanaf 23 december zijn de artiest en het Haarlemse Kerstcircus te zien in het Reinaldapark. Daar zal hij niet alleen zijn trucs showen aan het publiek, maar ook een deel van de presentatie van het circus op zich nemen. “Ik vind het een grote eer dat ik mag werken aan de toekomst van het belangrijke cultuurgoed dat circus toch is.” Klok groeide op in de regio en leerde hier dan ook zijn eerste trucs.

Kerstcircus Haarlem: 30 jaar 

Het Kerstcircus bestaat in Haarlem en regio al zo’n dertig jaar. In het Reinaldapark worden vanaf 23 december 2021 tot en met 9 januari 2022 voorstellingen gegeven. Gastheer is niet alleen Hans Klok, maar ook Robert Ronday, zelf al jaren het gezicht van het Haarlemse Kerstcircus.

Overdekte kinderboerderij

Als onderdeel van de totaalbeleving van het Kerstcircus Haarlem, kunnen kinderen ook gratis naar de overdekte kinderboerderij. “Kinderen (maar uiteraard ook de volwassenen) kunnen kennismaken met diverse boerderijdieren met een hoog aai- en knuffelgehalte. Daarnaast draait een kinderattractie weer vrolijk zijn rondjes in de sfeervol aangeklede foyertent waar zich ook de restauratie (horeca) en circusshop bevinden.”

Kerstcircus Nederland

In totaal worden er eind dit jaar vijf Kerstcircussen georganiseerd in Nederland. Naast Haarlem doet het Kerstcircus ook Heerhugowaard/Alkmaar, Apeldoorn, Almere en Enschede aan.