Digitale informatiebijeenkomst Harmenjansweg

Algemeen
Op vrijdag 3 december wordt een digitale informatievideo uitgezonden over de werkzaamheden op de Harmenjansweg.
Op vrijdag 3 december wordt een digitale informatievideo uitgezonden over de werkzaamheden op de Harmenjansweg. (Foto: Google Street View)

HAARLEM - Op vrijdag 3 december wordt een digitale informatievideo uitgezonden over de werkzaamheden op de Harmenjansweg. Vanwege de coronamaatregelen is een fysieke bijeenkomst niet mogelijk en doet de gemeente dit in digitale vorm.

Harmenjansweg Haarlem aangepakt

De Harmenjansweg krijgt een make-over. Concreet gaat dit gebeuren: 

- Harmenjansweg inrichten als fietsstraat, waarin de auto te gast is. 

- De huidige 50 km/u weg inrichten naar een duurzame, veilige weg net een maximale snelheid van 30 km per uur.

- Versterken van het bestaande riool en aanleg van een regenwaterriool

- Van gevel tot gevel wordt de verharding verwijderd. Deze komt terug in bestrating.

- Plaatsen van (nieuwe) bomen

“Op 3 december publiceren we aan het einde van de dag een informatievideo waarin Dura Vermeer de aankomende werkzaamheden nader toelicht”, aldus de gemeente Haarlem. “Geïnteresseerden kunnen naar aanleiding van de video vragen stellen via de Dura Vermeer Bouwapp of via de mail. De informatievideo wordt gepubliceerd de projectenpagina van de gemeente en op de Dura Vermeer Bouwapp. Deze is ook te zien op de Bouwapp website.”

Vooraf vragen insturen

De video geeft volgens de gemeente uitleg over de werkzaamheden inclusief de planning, de omgevingsaspecten en de communicatie. “Voor deze video kunnen voorafgaand vragen worden ingestuurd zodat deze in de video behandeld kunnen worden. Heeft u een vraag? Stuur deze dan naar ROGO@duravermeer.nl. Insturen kan tot 29 november 12.00 uur. Er kan ook telefonisch contact worden gezocht met de omgevingstelefoon 06- 5359 9712 of via de Dura Vermeer Bouwapp. Deze app is te downloaden via de appstore.”

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.haarlem.nl/harmenjansweg-herinrichting.