Stichting Leergeld haalt 5000 euro op voor ‘Lichtpuntjes Actie’

Algemeen
Hart onder de riem voor kansarme gezinnen in Haarlem en Zandvoort.
Hart onder de riem voor kansarme gezinnen in Haarlem en Zandvoort. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - Voor veel kansarme gezinnen is de winterperiode een extra lastige tijd. Daarom organiseert Stichting Leergeld de ‘Lichtpuntjes Actie’, waarbij zij deze gezinnen in Haarlem en Zandvoort een hart onder de riem willen steken.

Dankzij een aantal donateurs heeft Leergeld een bedrag van 5000 euro ingezameld, waarmee zij 100 gezinnen een ‘lichtpuntje’ kunnen aanbieden in de vorm van een cadeaubon - waarvan de besteding zelf gekozen kan worden.

1 op de 12 groeit op in armoede

Een van de donateurs, Pim van Doorn uit Overveen en voormalig directeur van Exodus Leiden zette dit jaar maandelijks via zijn ‘bijbaantje’ 100 euro opzij. Hij vindt het onvoorstelbaar dat 1 op de 12 kinderen in Haarlem en Zandvoort in armoede opgroeit en hoopt met de bijdrage een klein verschil te maken en deze kinderen een glimlach op hun gezicht te bezorgen. ?

Stichting Leergeld is ontzettend blij met deze sympathieke actie van donateurs uit de omgeving en hoopt dat er in de toekomst meer zullen volgen.

Over Leergeld Haarlem en Zandvoort

Stichting Leergeld Haarlem en Zandvoort is er om zoveel mogelijk kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen uit deze omgeving te laten meedoen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn. Zij helpen voorkomen dat deze kinderen worden buitengesloten, want nu meedoen is straks meetellen.