Vanaf nu: boosterprik halen in Haarlem

Algemeen
De booster-campagne van de GGD Kennemerland is gestart.
De booster-campagne van de GGD Kennemerland is gestart. (Foto: Rowin van Diest)

HAARLEM - Ook in Haarlem en omgeving kun je nu terecht voor een boosterprik. De prik is bedoeld om jezelf extra te beschermen tegen corona. Je haalt de boosterprik in Haarlem - op afspraak - bij de ijsbaan. 

“Een booster draagt bij aan een blijvend hoge bescherming tegen het coronavirus”, legt de GGD Kennemerland uit. “Er is in de regio Kennemerland veel animo voor de boostervaccinatie. Let op: voor deze boostervaccinatie kun je alleen op afspraak langskomen! Dit geldt voor alle locaties.”

Boosterprik op afspraak

Op dit moment worden mensen van 80 jaar en ouder uitgenodigd om de booster te halen. GGD: “Hierbij gaat het weer om grote aantallen waardoor het qua capaciteit niet mogelijk is om buiten de reguliere afspraken om een vrije inloop ter organiseren. Ook vinden wij het niet wenselijk dat deze oudere mensen mogelijk voor een langere tijd moeten wachten buiten de locatie.”

Afspraak maken booster

Mensen geboren in 1940 kunnen nu online een afspraak inplannen bij de GGD voor een corona boostervaccinatie, via www.coronavaccinatieafspraak.nl. Voor een online afspraak is het niet nodig om op de uitnodigingsbrief te wachten. Wie liever een telefonische afspraak maakt, moet eerst de brief afwachten.

Wanneer booster halen?

De boostervaccinatie kan gehaald worden zes maanden na de laatste coronavaccinatie, aldus de GGD. “Wie na de laatste vaccinatie nog positief getest is op corona, moet zes maanden wachten nadat hij of zij corona heeft gehad. Eerder kan de afspraak niet ingepland worden. In de coronacheck-app kunnen mensen hun laatste vaccinatiedatum checken.”

Mensen die om gezondheidsredenen niet zelf of met hulp van anderen naar een GGD-priklocatie kunnen komen, hoeven nog niets te doen, benadrukt de GGD. “Zij krijgen een aanvullend bericht voor vaccinatie thuis.”