De Vries Van Stockum opent Christmas Pop-up Shop

Algemeen
Heb jij al een kijkje genomen in de Christmas Pop-up Shop?
Heb jij al een kijkje genomen in de Christmas Pop-up Shop? (Foto: De Vries van Stockum)

HAARLEM - Onlangs opende De Vries Van Stockum de Christmas Pop-up Shop. In deze instore kerstcadeauwinkel presenteert de boekhandel de hele maand december haar selectie van de mooiste cadeauboeken voor onder de boom.

“Wanneer je voor meerdere mensen een boek moet kopen, zie je soms door de bomen het bos niet meer”, vertelt Jeltje de Vries (directeur). “Wij willen hierbij helpen. In samenwerking met Singel Uitgeverijen hebben we daarom een selectie met ‘altijd goed’ cadeauboeken gemaakt, die we presenteren in de pop-up shop. Speciaal voor mensen die een beetje overrompeld zijn van alle stapels boeken. Zo kun je kiezen: uitgebreid winkelen, of even snel in-en-uit - maar dan feestelijk. Want we vinden het ook gewoon ontzettend leuk om één deel van de winkel volledig in de kerst te zetten.”

Bruisende hart

De Christmas Pop-up Shop bevindt zich in het oudste deel van de winkel, waar de overgrootvader van Jeltje de Vries in 1905 de deur van de boekhandel opende - en als eerste boekwinkel van Nederland de deur open liet staan, tot groot ontzet van de boekenwereld. 

“Dit bruisende hart van de boekwinkel kent men ook wel als “het (oude) wetenschapsgedeelte” en was afgelopen maanden afgesloten vanwege verbouwingswerkzaamheden. De boekhandel mag dan wel oud zijn, maar de winkel is altijd in beweging!”

Nog de hele maand open

De Pop-up Shop is nog de hele maand december open. “En vanzelfsprekend kun je de Sint- en kerstcadeaus in januari ook nog komen ruilen.”