Kerst in de Cronjé: Stemmen maar, wie heeft de mooiste etalage?

Algemeen
Wie heeft de mooiste etalage van de Cronjéstraat volgens jou?
Wie heeft de mooiste etalage van de Cronjéstraat volgens jou? (Foto: Rowin van Diest)

HAARLEM – De Generaal Cronjéstraat staat helemaal in het teken van de feestdagen. Zo komt op 18 december de kerstman langs en vind je er de heerlijkste (gratis) lekkernijen. Ook kan het winkelend publiek de mooiste etalage van de straat kiezen – en daar mooie prijzen mee winnen!

Kerstman, zweefmolen en gratis poffertjes

Het is kerstfeest in de Generaal Cronjéstraat! Wat valt er allemaal te beleven? Genoeg! Zo staat er vanaf 6 december voor elke winkel een kerstboom, waar de ondernemers zich helemaal op kunnen uitleven. Ook komt op 18 december niemand minder dan de kerstman zelf langs in de Cronjéstraat. Heb je hem altijd al in levenden lijve willen ontmoeten? Dan is dit je kans! Hij deelt munten uit voor gratis poffertjes, chocolademelk en glühwein. Deze lekkernijen vind je op het Julianapark, waar daarbij een leuke zweefmolen staat waar kinderen gratis gebruik van kunnen maken.

Draaiorgeldiploma

Op de 18e rijdt er tevens een draaiorgel door de straat die de mooiste klanken laat horen. Voor de kleintjes helemaal gaaf: probeer het orgel zelf eens uit en verdien een heus draaiorgeldiploma!

Etalage-actie: zo werkt het

Deze hele decembermaand worden winkeliers van de Cronjéstraat daarbij uitgedaagd: want wie heeft het meest zijn best gedaan op het versieren en decoreren van zijn winkel, oftewel: wie heeft de mooiste etalage? Dat bepaal jij als consument!

De actie loopt nog tot en met 18 december. Vul jouw keuze in op het formulier zoals hieronder! Dit formulier vind je zowel in het Haarlems Nieuwsblad van 15 december als bij de ondernemers in de Cronjé zelf. Knip het uit de krant of vul het bij de winkeliers in. Je stemformulier kun je vervolgens inleveren bij diverse winkels in de Cronjéstraat.

Wat win jij?

Op woensdag 22 december trekt een deskundige jury de winnaar. Die winkelier krijgt een mooie wisselbeker. Ook worden er later in de week drie winkelende Haarlemmers gekozen die door te stemmen een cadeaubon hebben gewonnen, ter waarde van ieder 50 euro. Deze bonnen zijn te besteden in de Generaal Cronjéstraat zelf.

Cronjéstraat, the place to be

Kortom, neem de komende weken met het hele gezin een kijkje in de knusse Cronjéstraat, geniet van alle pracht en praal, al het lekkers en stem op jouw favoriete etalage.

Fijne feestdagen namens alle winkeliers van de Cronjéstraat!


Rowin van Diest