Bijna 8000 boosterprikken gezet in regio Haarlem

Algemeen
In de regio Haarlem zijn de afgelopen week 7842 boosterprikken gezet.
In de regio Haarlem zijn de afgelopen week 7842 boosterprikken gezet. (Foto: Bigstock)

REGIO - In de regio Haarlem zijn de afgelopen week 7842 boosterprikken gezet. Dat meldt de GGD vrijdag.

In Haarlem kun je sinds kort op de IJsbaanlaan 4a (grasveld naast de ijsbaan) bij twee prikcontainers terecht voor een boosterprik of een reguliere vaccinatie. 

Veel animo

“Een booster draagt bij aan een blijvend hoge bescherming tegen het coronavirus”, legt de GGD Kennemerland uit. “Er is in onze regio veel animo voor de boostervaccinatie. Let op: voor deze boostervaccinatie kun je alleen op afspraak langskomen! Dit geldt voor alle locaties.” Het aantal gezette vaccinaties per week blijft de komende weken toenemen volgens de GGD.

Minder besmettingen

Deze week (2 t/m 8 december) waren er in Kennemerland 4.465 nieuwe besmettingen. Een daling van 11 procent ten opzichte van vorige week. Hiermee is er voor het eerst sinds september weer een daling te zien in het aantal gemelde besmettingen.  

Afspraak maken booster

Mensen geboren in of voor 1952 zijn nu aan de beurt voor een boosterprik. Zij kunnen online een afspraak inplannen bij de GGD, via www.coronavaccinatieafspraak.nl

Let op: voor een online afspraak is het niet nodig om op de uitnodigingsbrief te wachten. Wie liever een telefonische afspraak maakt, moet eerst de brief afwachten.

Wanneer booster halen?

De boostervaccinatie kan gehaald worden zes maanden na de laatste coronavaccinatie, aldus de GGD. “Wie na de laatste vaccinatie nog positief getest is op corona, moet zes maanden wachten nadat hij of zij corona heeft gehad. Eerder kan de afspraak niet ingepland worden.”