Jaaroverzicht

Dit zijn 11 de best gelezen artikelen van 2021 in Haarlem

Algemeen
Veel coronanieuws in de lijst met best gelezen artikelen van 2021.
Veel coronanieuws in de lijst met best gelezen artikelen van 2021. (Foto: Rowin van Diest)

HAARLEM - Wat zijn online de best gelezen nieuwtjes in Haarlem van 2021? Check de lijst hieronder en lees jezelf nog snel bij, mocht je het gemist hebben!

Van nummer 1 tot nummer 10: onderstaande onderwerpen waren het populairst in Haarlem in 2021. Je vindt de artikelen op Rodi.nl/regio/Haarlem.

1. Schaatsen in Haarlem kan op deze plekken (op natuurijs)

Wie herinnert het zich nog? Begin 2021 was het natuurijs zó dik, dat er gewoon op geschaatst kon worden! Ook een handig lijstje voor als we ook deze winter nog zo’n unieke kans krijgen en op natuurijs kunnen schaatsen in Haarlem.


2. Vlag uit op 4 en 5 mei: dit zijn de regels

Handig om alvast te noteren voor over een paar maanden: dit zijn de regels voor het uithangen van de vlag op 4 en 5 mei.

3. Spaarne Gasthuis luidt noodklok

De ziekenhuizen hebben het nog altijd zwaar deze coronapandemie. Marloes Romeijn (hoofd van de Covid-afdeling in het ziekenhuis) en Margreet de Geus (capaciteitsmanager) schetsten in het programma van Dijkstra en Evenblij op NPO Radio 1 de nijpende situatie. “Het gaat gewoon niet meer.”

4. Plofkraak Rijksstraatweg: beelden van (nog gezochte) daders duiken op

Na de plofkraak bij tabaksshop Timmy aan de Rijksstraatweg midden december doken al snel diverse video’s op. Op de video’s zijn de daders van de plofkraak te zien.

5. Vaccinatielocatie Haarlem: Kennemer Sportcenter in maart open

Dankbaar maakten Haarlemmers gebruik van de vaccinatielocatie die in maart in het Kennemer Sportcenter opende. De vaccinatielocatie is even dicht geweest, maar inmiddels kun je weer in het Haarlemse Kennemer Sportcenter terecht voor je booster of reguliere coronaprik

6. Velserbroeker (29) overleden na ongeluk Schoterbrug

Een tragisch ongeval op 5 december, waarbij de man de macht over het stuur verloor en over de kop sloeg. Hulp mocht niet meer baten.  

7. Twee doden bij ongeluk in Overveen

Twee jonge vrouwen van 19 en 23 kwamen afgelopen zomer om het leven bij een ongeluk op de Zeeweg in Overveen. Een gebeurtenis met veel impact op de regio.

8. Verkiezingen: waar kun je stemmen in Haarlem? Locaties in kaart

In maart 2021 lieten we massaal onze stem horen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. In maart van dit jaar zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ook dan kun je op Rodi.nl/regio/Haarlem weer een mooi overzicht van stemlocaties vinden!

9. Dit zijn de 11 beste restaurants in Haarlem

Waar kun je het lekkerst eten in onze mooie Spaarnestad? Dit zijn de 11 beste restaurants van Haarlem!

10. Vervoer naar Grand Prix Zandvoort: hoe kom je er?

Hét evenement van het jaar was natuurlijk de Formule 1 in Zandvoort. Ook voor alle praktische informatie rondom de komende Grand Prix in september 2022 in Zandvoort, moet je natuurlijk bij Rodi Haarlem zijn!

11. Vanaf nu: boosterprik halen in Haarlem

Inmiddels zijn vele Haarlemmers al gevaccineerd met de boosterprik. Heb jij deze coronavaccinatie al gehaald in het Kennemer Sportcenter in Haarlem of bijvoorbeeld bij Schiphol?